ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Αρχιμ. Ραφαήλ: "Ο κατηχητής αυτό που έχει μεταδίδει, αυτό που βιώνει διδάσκει..."

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 16:20

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα μαθήματα του φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης «πολλοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι που με την τακτική συμμετοχή τους στον κύκλο των μαθημάτων, που διεξήχθησαν από έμπειρους κατηχητές, σπουδαίους εκπαιδευτικούς και γενικότερα ανθρώπους του πνεύματος και ιδιαίτερα ευπαίδευτους, ολοκλήρωσαν τη διετή φοίτησή τους στο σεμινάριο αυτό και απέκτησαν πολύ σημαντικές εμπειρίες γύρω από το υψηλό λειτούργημα της κατηχήσεως των νέων.

Στην απονομή των πτυχίων φέτος προέβη ο αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ο οποίος ως έμπειρος κατηχητής και με σπουδές στην επιστήμη της Βιολογίας, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 30 Απριλίου στο φιλόξενο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, σχετικά με το υψηλό έργο της κατηχήσεως των νέων, λέγοντας πως η κατήχηση είναι βίωμα και ζωή και πως εκείνος ο οποίος την ασκεί πρέπει να ζει ο ίδιος τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, να εμπνέεται από το έργο της και τη διδασκαλία της και να εμφυτεύει με ένθεο ζήλο και διάκριση μεγάλη τον Ιησού Χριστό στις καρδιές των νέων ανθρώπων, ενώ προέτρεψε να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και την ίδια διάθεση τη μαθητεία τους μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, αφού η διδασκαλία όπως και η κατήχηση βέβαια, δεν είναι κάτι που τελειώνει σε κάποια χρονική στιγμή αλλά αντίθετα, συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Ο π. Ραφαήλ μετέφερε τις συγχαρητήριες πατρικές ευχές του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους πτυχιούχους του φροντιστηρίου και ευχαρίστησε την υπεύθυνη του έργου αυτού, κατηχήτρια και νηπιαγωγό κ. Νικολέτα Παπαγεωργίου, για τους πολλούς της κόπους κατά τη φετινή χρονιά, ώστε το έργο αυτό να συνεχίσει να αποδίδει πολλούς και ωφέλιμους καρπούς στον χώρο της νεότητος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass