Παγκόσμια πρώτη για τον μελοποιημένο Ορκο του Ιπποκράτη

* Σε ειδική εκδήλωση στο ΔΩΛ αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη * Βραβεύτηκαν Λαρισαίοι εθελοντές

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2018 21:17

Με σύνθημα αυτό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα.Μοιράσου τη ζωή» συνεχίζεται στη Λάρισα η εβδομάδα εκδηλώσεων, που έχει ενταχθεί στις συνολικές εκδηλώσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018, που έχει καθιερωθεί στις 14 Ιουνίου.

Χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιστημονική-τιμητική εκδήλωση για τον Εθελοντή Αιμοδότη με πολλούς προσκεκλημένους (τοπικούς παράγοντες, Ιατρικό Σύλλογο, Συλλόγους αιμοδοτών κ.ά.). Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες για την πορεία της Αιμοδοσίας από τους ιατρούς της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και βραβεύσεις αιμοδοτών (έπαινοι, κονκάρδες, μπλούζες). Η συντονίστρια διευθύντρια της ΝΥ Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου κ. Μαίρη Χατζητάκη μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και για την αιμοδοσία που είναι η υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Το αίμα δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό κι αυτό κατοχυρώνεται απ’ τον νόμο. Η παρασκευή του στο εργαστήριο είναι αδύνατη, οπότε η μόνη λύση είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Η προσφορά του είναι πολιτισμός, είναι προσφορά ζωής». Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στον εθελοντή αιμοδότη με προσωπικές μαρτυρίες των αιμοδοτών-ασθενών Μ. Ριζιώτη και Μ. Πιλούδη, βραβεύσεις αιμοδοτών μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Λαρισαίος γιατρός Θωμάς Τσικρίκας, ο οποίος συγκίνησε το κοινό καταθέτοντας τα προσωπικά του βιώματα. Στο μουσικό-καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση μελοποιημένος ο Όρκος του Ιπποκράτη με τη δημιουργό Ράνια Τσοχατζή στο πιάνο και στο τραγούδι τον Θ. Κανάκη, ενώ ο σκηνοθέτης-συγγραφέας κ. Βαγγέλης Κολώνας αφηγήθηκε το λογοτεχνικό κείμενο «Η τελευταία νύχτα του Ιπποκράτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass