ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΕ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ:

Η αλήθεια για τον κόμβο Πυργετού

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 16:18

Επιστολή – απάντηση στον πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Λάρισας και επαγγελματία στο Κόκκινο Νερό, κ. Ηλία Ευσταθίου, απεστάλη από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κων. Κολλάτο για το θέμα του κόμβου Πυργετού.

 Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε μια Δημοτική αρχή που τοποθετούμαστε έγκαιρα και έγκυρα στα αρμόδια όργανα, με απόλυτο σεβασμό στους φορείς, καθώς η επιδίωξή μας για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του τόπου μας είναι κοινή. Όμως το παραλήρημα και η διαστρέβλωση που επιχειρείται από τον «πρόεδρο των τουριστικών καταλυμάτων Ν. Λάρισας» δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Για την ιστορία ας σημειωθούν τα κάτωθι:

Στην αρχική μελέτη του έργου, ο κόμβος παρουσιάζεται ολοκληρωμένος και αμφίπλευρος, όπως και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του ίδιου έργου. Όμως, το 2007 η υπηρεσία έργων παραχώρησης, τροποποίησε την αρχική μελέτη μετατρέποντας τον κόμβο σε ημικόμβο, χωρίς αντίστοιχη τροποποίηση της Μ.Π.Ε. Με τη γνωστοποίηση αυτής της αλλαγής και την έναρξη των εργασιών της διάνοιξης των σηράγγων υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των τότε καποδιστριακών Δήμων Κάτω Ολύμπου, Ευρυμενών και Μελιβοίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ως γνωστό, τα έργα σταμάτησαν τον Μάιο του 2011 λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, για να επανεκκινήσουν το 2013, με νέα σύμβαση παραχώρησης. Επισκεπτόμενος την περιοχή, ο τότε υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα, μετά από πιέσεις τόσο του περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού όσο και των δημάρχων Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου και Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, δεσμεύτηκε για πρώτη φορά για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου.

Ακολούθησαν οι εκλογές του 2015, όπου με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, κάναμε αγώνα εκ νέου να πείσουμε την κυβέρνηση για την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου κόμβου. Τον Ιανουάριο του 2017, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις αναθέτει την εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένου κόμβου στην κοινοπραξία, με ημερομηνία παράδοσης τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Η μελέτη – από ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε – έχει ολοκληρωθεί, όμως δεν έχει παραδοθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, λόγω της γνωστής διένεξης επαναφοράς του σταθμού διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών. Οι σαφέστατες δηλώσεις του κ. Σπίρτζη πριν λίγο καιρό κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Αγιάς περί κατασκευής πλήρους κόμβου καθώς και συνοδών έργων, όπως και η προώθηση αναλογικών διοδίων, ουσιαστικά αποσυνδέουν το ένα θέμα (διόδια στα Τέμπη) από το άλλο (ολοκληρωμένο κόμβο) και ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή του.

Αυτή είναι η όλη αλήθεια για το θέμα του κόμβου στο ύψος του Πυργετού. Όλα τα άλλα αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του «πολύξερου συντάκτη».

Σε ό,τι αφορά στην ενασχόλησή σας με τα κοινά, με σκοπό «ο τόπος να γνωρίσει τη μοίρα που του πρέπει» όπως λέτε, σας προτρέπουμε να εκτεθείτε εκ νέου, μιας και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες που είναι οι μοναδικοί κριτές λόγων και έργων σάς άφησαν μετεξεταστέο!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass