ΔΕΝ "ΠΕΡΑΣΕ" ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Υπέρ της απλής αναλογικής το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

"...Με όρους κυβερνησιμότητας"

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 22:04

Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του ΥΠ.ΕΣ. με τίτλο "Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμβάθυνση της Δημοκρατίας, ενίσχυση της Συμμετοχής, Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ (Κλεισθένης 1)

"και η έγκριση ή μη του από 2/5/2018 ψηφίσματος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ περί απόρριψης και απόσυρσης του νομοσχεδίου και άμεσης έναρξης διαλόγου για προώθηση της μεταρρύθμισης της Τ.Α. κλπ. ήταν τα θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαρσάλων. Ο δήμαρχος κ. Αρης Καραχάλιος αφού ενημέρωσε τους δ.σ. για το σχέδιο Νόμου του ΥΠ.ΕΣ. και για το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που αφορούσε στο συγκεκριμένο θέμα, εισηγήθηκε τα εξής:

- Το νομοσχέδιο χρειάζεται τροποποιήσεις, οπότε αποτελεί βάση συζήτησης και διαβούλευσης για θετικές αλλαγές.

- Δεν ασπαζόμεθα την αντιπαράθεση οργής μεταξύ ΚΕΔΕ και ΥΠ.ΕΣ., ούτε αποδεχόμαστε αλαζονικές και αυταρχικές συμπεριφορές.

- Απαιτείται το Δ.Σ. να λειτουργεί ως πολιτικό όργανο και οι τοπικές κοινότητες να τραπούν σε ουσιαστικό κύτταρο δημοκρατίας.

- Η απλή αναλογική απαιτείται να θεσμοθετηθεί με όρους κυβερνησιμότητας καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα της Τ.Α..

- Πρέπει να επανεξεταστούν ο αριθμός των υποψήφιων δ.σ., η θητεία της δημοτικής Αρχής, η πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή.

- Επιπλέον, ο χρόνος της διαβούλευσης να επεκταθεί σε δίμηνο.

- Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ έχει καταγγελτικό λόγο και δεν γίνεται αποδεκτό, δεν εγκρίνεται.

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε και η λαϊκή συσπείρωση με τον δ.σ. κ. Κώστα Τασιόκα, ενώ η ανεξάρτητη δ.σ. κ. Δέσποινα Συροπούλου πρότεινε το ψήφισμα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, αλλά ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου ανέφερε ότι δεν έχει εισαχθεί ως θέμα προς ψήφιση και δεν γίνεται δεκτό.

Τοποθετήσεις επί των δύο θεμάτων έκαναν ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας, ο ανεξάρτητος δ.σ. κ. Γιώργος Αρσενόπουλος, από την αξιωματική αντιπολίτευση η κ. Σοφία Χατζηπλή και ο κ. Νίκος Γκατζόγιας και από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο κ. Ευαγγ. Κατσιαούνης.

Τελικά, με 14 ψήφους υπέρ έγινε δεκτή η εισήγηση του δημάρχου Φαρσάλων και δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι ανεξάρτητοι κ. Δέσποινα Συροπούλου και κ. Σταύρος Πουλαράκης ανέφεραν ότι υιοθετούν το ψήφισμα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, αλλά αφού δεν γίνεται δεκτό, ψηφίζουν υπέρ της πρότασης του δημάρχου Φαρσάλων ενάντια στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ και υπέρ ενός διαλόγου πιο αναλογικού συστήματος.

Κατά της ΚΕΔΕ και υπέρ της εισήγησης του δημάρχου τάχθηκε και ο ανεξάρτητος δ.σ. κ. Γιώργος Αρσενόπουλος, ενώ υπέρ του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ τάχθηκαν οι δ.σ. της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Κων/νος Τασιόκας στήριξε την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass