ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στα Βούναινα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 15:26

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνοις, στον τόπο του μαρτυρίου του στα Βούναινα.

Από χθες βρίσκεται τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου προς αγιασμό των πιστών. Πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο, προσήλθε στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου, που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδος, λόγω του «αίματος» που τέτοιες μέρες στάζει από τα δένδρα, όπου μαρτύρησε ο οσιομάρτυρας. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προέστη ο μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος συγχοροστατούντος του επιχώριου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου.  Τις εκδηλώσεις, που τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ -που έλκει καταγωγή από τα Βούναινα- κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, κ. Αντώνης Ρετζιάς και Ιωάννα Πινάκα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» που συνόδευσαν την περιφορά ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Λαρίσης π. Αχίλλιος, ενώ παρέστη χορεία κληρικών από διάφορες μητροπόλεις, μεταξύ των οποίων και Ρώσοι, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως τον στρατιωτικό Άγιο Νικόλαο εν Βουναίνοις.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντων των κ.κ. Καλλινίκου και Τιμόθεου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass