Εκδήλωση για τα 70 χρόνια των Ειδικών Δυνάμεων

* Από τη Λέσχη Καταδρομέων Λάρισας

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 22:52

Στις Ειδικές Δυνάμεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή τους, ήταν αφιερωμένη εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η Λέσχη Καταδρομέων Λάρισας.

Η εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυναν, ο πρόεδρος της ΛΕΚ Λάρισας Ευρ. Νικολακούλης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.
Ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ΑΠΘ Σπ. Σφέτας ανέπτυξε το θέμα «Το Μακεδονικό ζήτημα στο παρελθόν και το παρόν» ενώ η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «ΚΟΕΑΧ, οι φύλακες του Ολύμπου». Επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Δημ. Γεωργάκης ανέπτυξε το θέμα «Η ιστορία του Ιερού Λόχου – Ειδικών Δυνάμεων». Με τον κ. Γεωργάκη κάνοντας ιστορική αναδρομή να σημειώνει πως ο Ιερός Λόχος υπήρξε «πρόδρομος των Ειδικών Δυνάμεων» και πως «ο Ιερός Λόχος, αποτέλεσε την αρχή της συγκροτήσεως των περίφημων ΛΟΚ το 1946, που έπαιξαν σπουδαίο ή ίσως τον σπουδαιότερο ρόλο στις επιχειρήσεις 1946-1949».
Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας «ότι δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών στους εθνικούς χειρισμούς, αλλά όπως όλοι οι Έλληνες ανησυχούν, έτσι και εμείς, με ομόφωνη απόφαση όλων των Λεσχών της Ομοσπονδίας μας επιθυμούμε μία καθαρή λύση με την ονομασία των Σκοπίων, και ζητάμε να μην περιέχει τη λέξη Μακεδονία και σε οποιαδήποτε γλώσσα. Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» κατέληξε ο κ. Γεωργάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass