Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταδικάζει τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 15:30

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας, σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει το νέο έγκλημα, τη νέα σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού από τον στρατό του Ισραήλ».

Αναλυτικότερα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, έχοντας πάρει καθαρή εντολή να πυροβολούν όποιον τολμάει ακόμα και να πλησιάσει τον φράκτη στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφόνησαν εν ψυχρώ δεκάδες άοπλους διαδηλωτές.

Είναι τόσο αποτρόπαιο το έγκλημα, ώστε μέχρι και ένα βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια της επίθεσης Ισραηλινών στρατιωτών κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, η οποία διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε τη βία και τον αυταρχισμό απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, τις πάνω από 100 δολοφονίες αγωνιστών από τον Μάρτη μέχρι σήμερα μετά και την προχθεσινή επίθεση, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την άθλια προσπάθεια εξίσωσης θύματος και θύτη. Είναι πολύ πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της ΕΕ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους, που "αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν".

Καταγγέλλουμε την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται. Αυτοί που στο απαράδεκτο τείχος πυροβολούν εν ψυχρώ τους Παλαιστίνιους αγωνιστές, γυναικόπαιδα, ακόμα και βρέφη είναι οι ίδιοι που κάνουν κοινές εκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass