ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ:

Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στη Βόλου

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 16:44

Αν σκοπεύει να συγκαλέσει «άμεσα ευρεία σύσκεψη με σκοπό την επίσπευση της ολοκλήρωσης του περιφερειακού της Λάρισας, τον αποχαρακτηρισμό ως εθνικών οδών της οδού Βόλου και της Λεωφόρου Καραμανλή στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και την υλοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος άμεσων παρεμβάσεων για την άμβλυνση του προβλήματος», ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μετά το νέο θύμα που υπήρξε στον αιματοβαμμένο δρόμο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους της ενορίας και των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, αρχικά, είχε ζητήσει την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Μετά, όμως, το νέο τραγικό γεγονός προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνει τα εξής:

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες αλλά και τις παρεμβάσεις τοπικών φορέων και παραγόντων για να δοθεί μια λύση στην “καρμανιόλα” της οδού Βόλου, στη Λάρισα, δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι και άλλοι συνάνθρωποί μας να πέφτουν θύματα του ‘‘Μολώχ της ασφάλτου”, από βαρέα οχήματα, που διέρχονται από τον αστικό ιστό. Συγκεκριμένα, τους δύο τελευταίους μήνες, στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν απολέσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, από τους οποίους οι δύο κάτω των 30 ετών, ενώ υπήρξε και ένας σοβαρός τραυματισμός. Περιστατικά δε, με μικρότερης έκτασης ατυχήματα, συμβαίνουν πολύ συχνά. Οι αλλεπάλληλοι θάνατοι από δυστυχήματα έχουν προκαλέσει την εύλογη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να σταματήσει αυτός ο παράλογος φόρος αίματος.

Υπενθυμίζουμε ότι με σκοπό να διερευνηθούν οι υπάρχουσες εναλλακτικές και, κυρίως, για να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη για τη διευθέτηση του θέματος, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Λάρισας, στις 12 Απριλίου 2018, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα για συντονισμένη δράση, και όλοι συμφωνήσαμε ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι η επέκταση του Περιφερειακού της Λάρισας ώστε να αποχαρακτηριστούν η οδός Βόλου και η Λεωφόρος Καραμανλή ως εθνικές οδοί και η μετατροπή τους σε ήπιας κυκλοφορίας. Στη συνάντηση αυτή είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία για μια ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Λάρισας, αλλά και τη λήψη απόφασης για σειρά άμεσων παρεμβάσεων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass