«Να σταματήσει το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”»

ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:50

«Να σταματήσει εδώ και τώρα το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία» του Δήμου Λαρισαίων απαιτεί το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας με αφορμή τους παιδικούς σταθμούς και την υποχρεωτική, δίχρονη προσχολική αγωγή.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου «η Δημοτική Αρχή της Λάρισας πρωτοστάτης και κύριος εκφραστής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ισοπεδώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, διαλύει τις υπηρεσίες, βάζει σε κίνδυνο παιδιά και εργαζομένους μη τηρώντας την αναλογία παιδιών προσωπικού και κυριολεκτικά δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας που αποτελεί το πλαίσιο, βάζοντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς καθημερινά βιώνουν την ανασφάλεια, την τρομοκρατία και εξαναγκάζονται «να τα κάνουν όλα για να συμφέρουν» στο όνομα της λεγόμενης «ανταγωνιστικότητας» και της έλλειψης προσωπικού. Δεν υπάρχει εργαζόμενος μόνιμος ή μέσω ΕΣΠΑ που να μην έχει δεχθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο εκβιαστικές απειλές ακόμη και για τη μη ανανέωση της σύμβασης.

Για παράδειγμα στο όνομα της έλλειψης προσωπικού και της εντατικοποίησης οι μαγείρισσες βαπτίζονται άλλες φορές καθαρίστριες και άλλες φορές τραπεζοκόμοι ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες. Βοηθητικό προσωπικό μπορεί να καθαρίζει σε 2 ή και σε 3 διαφορετικούς παιδικούς την ίδια μέρα.

Οι παιδαγωγοί μετακινούνται από τους παιδικούς σταθμούς που είναι ο κύριος και αποκλειστικός χώρος εργασίας τους, - εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να προσφέρουν τις παιδαγωγικές τους γνώσεις, - στα ΚΔΑΠ ή στη κατασκήνωση της πόλης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά σ’ αυτές τις «ευαίσθητες» ηλικίες να έχουν ένα σταθερό πρόσωπο, ώστε να νιώθουν ασφάλεια και να μπορέσουν να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις ψυχοσωματικές τους δεξιότητες.

Με τις πρακτικές αυτές της δημοτικής αρχής, οι παιδικοί σταθμοί αντί να λειτουργούν στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησης και της ανάπτυξης των παιδιών, λειτουργούν σαν πάρκινγκ ψυχών που απλώς στοιβάζονται σε αυτούς ακόμη και το απόγευμα» καταλήγει η παράταξη περιγράφοντας το διεκδικητικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass