Στα ύψη τα ατυχήματα με drones!

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 15:46

Συνάντηση για τα θέματα ασφαλείας πτήσεων με τους ασχολούμενους (φορείς εκπαίδευσης/εκπαιδευτές, χειριστές, μηχανικούς κ.λπ.) με τη Γενική Αεροπορία διοργάνωσε χθες Κυριακή το πρωί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) και την Αερολέσχη Λάρισας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (κτίριο Περιφέρειας Θεσσαλίας – Καλλισθένους και Θεοφράστου) και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Λάρισας.

Στη συνάντηση, η οποία ήταν σε συνέχεια των αντίστοιχων συναντήσεων των προηγούμενων ετών και αποτελεί την τρίτη περιφερειακή συνάντηση, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα όπως ότι, όπως έδειξαν πρόσφατα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Πτήσεων (EASA) στην ετήσια έκθεσή της για το 2017, ο αριθμός των ατυχημάτων σταθεροποιείται σε έναν χαμηλό βαθμό. Μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρείται μία φανερή μείωση των ατυχημάτων στη Γενική Αεροπορία, ενώ στα ατυχήματα με μη επανδρωμένα συστήματα-drones, παρατηρείται μία εντυπωσιακή αύξηση (πάνω από τετρακόσια τοις εκατό)! Έγινε μια ιδιαίτερη αναφορά και στη χρήση των Drones και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που προωθείται έτσι ώστε να αποφευχθούν αεροπορικά ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσουν τα drone παρόλο τον μικρό όγκο και τους αυτοματισμούς που διαθέτουν. Το αποτέλεσμα του μικρού δείκτη ατυχημάτων δεν είναι τυχαίο. Η επένδυση στη μοντέρνα τεχνολογία, ο καλύτερος έλεγχος της εναερίου κυκλοφορίας και η βελτίωση της αεροπορικής εκπαίδευσης, συνετέλεσε στη δημιουργία μιας “κουλτούρας” που πλέον επενδύει περισσότερο στην πρόληψη (proactive culture) παρά στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η συνάντηση έκλεισε με βράβευση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αθ. Παιδή για τη βοήθεια που προσέφερε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass