ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Ξοφλήστε τις οφειλές του δήμου προς τον αείμνηστο μαέστρο…»

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 7:57
Ο αείμνηστος μαέστρος Κυριάκος Αντωνάκος διευθύνει τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου Ο αείμνηστος μαέστρος Κυριάκος Αντωνάκος διευθύνει τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ένα ευαίσθητο θέμα με κοινωνικές προεκτάσεις θέτει ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και πρώην υφυπουργός κ. Στέλιος Ροντούλης με επιστολή του στην «Ε».

Ο κ. Ροντούλης σημειώνει ότι η «Δράση Πολιτών», σε καθημερινή βάση, γίνεται αποδέκτης ευλόγων παραπόνων που διατυπώνονται από φίλους και οικείους του αειμνήστου μαέστρου της ιστορικής Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου Κυριάκου Αντωνάκου. Αιτία της κατάστασης αυτής είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων, ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό που οφείλει ο Δήμος Τυρνάβου στον εκλιπόντα μαέστρο και το οποίο τώρα θα πρέπει να αποδοθεί στα συγγενικά του πρόσωπα.

Στην επιστολή του στην «Ε» ο κ. Ροντούλης σημειώνει επίσης ότι «ως γνωστόν, ο εκλιπών μαέστρος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και συνέδεσε το όνομά του και τη δράση του με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου. Χωρίς τον Αντωνάκο δεν θα υπήρχε η Φιλαρμονική του Τυρνάβου και πολλοί Τυρναβίτες δεν θα είχαν παρακινηθεί να σπουδάσουν την τέχνη ενός μουσικού οργάνου. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος αυτός των χαμηλών τόνων και της υψηλής προσφοράς ζυμώθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα του Τυρνάβου σε αντίξοες συνθήκες και παρήγαγε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα που διατηρούνται και παράγουν καρπούς πολιτισμού ακόμη και σήμερα, μετά τον θάνατό του.

Και ο κ. Ροντούλης καταλήγοντας στην επιστολή του επισημαίνει: «Γι΄ αυτούς τους λόγους, λοιπόν, η σημερινή Δημοτική Αρχή πρέπει να επιδείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και, ευελπιστούμε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων, να αποδώσει μέρος τουλάχιστον της οφειλής στα συγγενικά πρόσωπα τού αποθανόντος μαέστρου, τα οποία άλλωστε, όπως πληροφορούμαστε, βιώνουν μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Στη μνήμη του αγαπημένου ανθρώπου και μαέστρου Κυριάκου, πιστεύουμε ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα πράξει τα δέοντα. Άλλωστε, λίγοι είναι αυτοί που με ζήλο, αυταπάρνηση και ειλικρινή διάθεση προσφοράς μοχθούν για την πολιτιστική αναβάθμιση ενός τόπου. Ένας εξ αυτών ήταν και ο προσφιλής σε όλους Κυριάκος Αντωνάκος. Ο αξέχαστος μαέστρος του Τυρνάβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass