Φεύγω ευχαριστημένος για όσα έδωσα και πήρα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις τελευταίες ώρες του μακαριστού Ιγνατίου * Τρισάγιο στη μνήμη του χθες σ’ όλους τους ιερούς ναούς του ν. Λάρισας * Πιθανόν την Παρασκευή το σκήνωμά του στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 22:06

Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέστηκε χθες το πρωί σε όλους τους ιερούς ναούς της Λάρισας και του Τυρνάβου, τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Ιγνατίου, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου πλήθος πιστών συμμετείχε στην κυριακάτικη θεία λειτουργία και προσκύνησε την εικόνα του κυρού Ιγνατίου, ενώ στη σύντομη ομιλία του ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας συγκλόνισε τον κόσμο με τα λόγια του, αφού όπως αποκάλυψε «ο Ποιμενάρχης Λαρίσης ανέμενε το μοιραίο, καθώς λίγο πριν μπει στο χειρουργείο αποχαιρετώντας τον ίδιο και τον αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης π. Ιγνάτιο Μουρτζανό τους είπε: "Φεύγω για το μεγάλο ταξίδι, αφού αυτό είναι το θέλημα Του Θεού. Φεύγω όμως ευχαριστημένος για όσα έδωσα και εισέπραξα στην αγαπημένη μου Λάρισα".

Σύμφωνα πάντα με τον στενό του συνεργάτη, π. Αχίλλιο, «η εγχείρηση (μεταμόσχευση) πήγε καλά, αλλά η καρδιά του δεν κατάφερε να επανέλθει».

Ο π. Αχίλλιος ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που δείχνει τις τελευταίες μέρες για τον αγαπητό της Επίσκοπο, γνωστοποίησε ότι καθημερινά και μέχρι τις 4 Αυγούστου, οπότε συμπληρώνονται 40 μέρες από τον θάνατο του κυρού Ιγνατίου θα τελείται στον Άγιο Αχίλλιο 40λείτουργο στη μνήμη του, ενώ διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες μεταφοράς της σορού είναι χρονοβόρες στην Αμερική και παραμένει άγνωστη η ημερομηνία άφιξης του σκηνώματος στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει η προσεχής Παρασκευή.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass