Κ. Μπαργιώτας: «Το δίλημμα είναι Ευρώπη ή καταστροφή»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 19:56

 

«Η κυβέρνηση μας οδηγεί στη δραχμή. Επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο του λαού και να τραβήξει τη χώρα στο βυθό μαζί της Η δραχμή είναι καταστροφή. Το δίλημμα είναι Ευρώπη ή καταστροφή», τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει υπερηφάνεια στην επαιτεία. Δεν υπάρχει υπερηφάνεια στα ερείπια. Η πολιτική δεν είναι ζήτημα υπερηφάνειας», είπε με έμφαση και ξεκαθάρισε: «Το συμφέρον της χώρας είναι η Ευρώπη. Των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν. Των επιχειρηματιών που θέλουν να αναπτυχθούν.

ΝΑΙ στην Ευρώπη για την Ελλάδα. ΝΑΙ στην Ευρώπη, για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες με ευρώ. ΝΑΙ στην Ευρώπη, για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία. ΝΑΙ στην Ευρώπη για μια σύγχρονη παιδεία. ΝΑΙ στην Ελλάδα για ένα κράτος δικαίου. ΝΑΙ στην Ευρώπη για εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα».

Ο κ. Κ. Μπαργιώτας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε το plan B της κυβέρνησης: η μετάβαση στη δραχμή. Στην κυβέρνηση φαίνεται πως κυρίαρχοι είναι αυτοί που θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία. Συναντήθηκαν λοιπόν όλοι: νοσταλγοί των Σοβιέτ, τυχοδιώκτες, χρήσιμοι ρομαντικοί και ακροδεξιοί συνωμοσιολόγοι σήμερα επενδύουν στη χρεοκοπία. Το λόμπι της δραχμής πανηγυρίζει. Κοινό όραμα είναι η διαχείριση της εξουσίας. Η πρόσοδος, η κουτάλα! Διορισμοί, σάπια αεροπλάνα, ημέτεροι. Κανένα όραμα, καμία προοπτική. Έξι μήνες δήθεν διακυβέρνησης, με την κοινωνία σε μια ιδιότυπη ομηρία και την οικονομία να βυθίζεται. Συζητάμε με όρους της δεκαετίας του 1970. Κρατικοποίηση των τραπεζών και έξοδο στη δραχμή.

Το δημοψήφισμα «ναι ή όχι στη συμφωνία» είναι ψευδεπίγραφο. Μια προσεκτικά στημένη συνωμοσία. Οργανωμένη, για να υφαρπάξει την ψήφο του Λαού. Χωρίς διάλογο, σε ελάχιστο χρόνο, νύχτα κυριολεκτικά! Το ερώτημα είναι ψευδές: δεν υπάρχει ναι ή όχι στην πρόταση. Δεν υπάρχει καν πρόταση, δεν υπάρχει καν επίσημο έγγραφο. Το δημοψήφισμα αποτελεί το πρώτο βήμα της ρήξης. Η υπερψήφιση του ΌΧΙ οδηγεί σε πλήρες, μη αντιστρεπττό αδιέξοδο. Ανοίγετε την πόρτα του τρελοκομείου. Το δρόμο της μετάβασης στο σοσιαλισμό.

Αν υπερισχύσει το ΝΑΙ στην Ευρώπη και το ευρώ, ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Μια κακή συμφωνία με σκληρές περικοπές, ως αποτέλεσμα μιας άθλιας διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, αν υπερισχύσει το όχι, πως θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη 7 Ιουλίου; Πως; Κρατικοποίηση τραπεζών, δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα είναι το σχέδιο. Μέχρι κάποια Τρίτη μετά από πολλά πολλά χρόνια.

Πρόκειται για σχέδιο που μας βγάζει από την Ευρώπη, όχι μόνο από το ευρώ. Επιδοτήσεις, έργα, νοσοκομεία, εκπαίδευση σταματάνε. Χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, χιλιάδες ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τη νεολαία.

Τι θα φέρει το όχι; Υποτίμηση 60% την πρώτη ημέρα. Μη ανταλλάξιμο νόμισμα για χρέη. Ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που σκοτώνει τους φτωχούς, την αποταμίευση και εξακοντίζει τα χρέη και τα ιδιωτικά δάνεια. Δυσκολία στα ταξίδια και τις επενδύσεις. Κούβα της Μεσογείου, ανυπεράσπιστοι σε μια επικίνδυνη γειτονιά. Αυτό είναι το νέο αριστερό όραμα», σημείωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass