Παραιτήσεις μελών του «Ποταμιού» από το ΚΙΝΑΛ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ *ΔΗΜ. ΣΑΚΑΤΖΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 22:08
Το «Ποτάμι» γύρισε την πλάτη στο ΚΙΝΑΛ Το «Ποτάμι» γύρισε την πλάτη στο ΚΙΝΑΛ

Παραιτούνται από τις θέσεις τους στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) μέλη του «Ποταμιού», μετά την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κεντρικής επιτροπής των αντιπροσώπων του κόμματος, για αυτόνομη πορεία του.

Μεταξύ αυτών και ο Λαρισαίος κ. Δημήτρης Σακατζής (φωτ.),2LLLLL μέλος του Κεντρικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, πρώην περιφερειακός συντονιστής Θεσσαλίας του «Ποταμιού», ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση των αντιπροσώπων του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε προχθές, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

«Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ φιμώνεται η φωνή όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Ο ρόλος του κατέληξε καθαρά συμβουλευτικός! Στην ουσία δεν υπάρχει πολυφωνία. Αποφασίζει ένας… », δηλώνει στην «Ε» ο κ. Σακατζής, εξηγώντας τους λόγους που ωθούν στην αποχώρηση του «Ποταμιού» από το ΚΙΝΑΛ, ενώ αποκλείει κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο, ούτε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά ακολουθούμε το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας…».

Παράλληλα με τις παραιτήσεις, ξεκινά και η οργάνωση ενός ανοιχτού συνεδρίου του «Ποταμιού» για τον επόμενο Οκτώβριο, στο οποίο «θα κληθούν όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συνεργαστούν», όπως υποστήριξε ο κ. Σακατζής ενώ τόνισε πως στη διάρκειά του θα τεθεί θέμα ηγεσίας του κόμματος.

Μάλιστα εντός του Ιουλίου προγραμματίζεται να δημιουργηθούν προσυνεδριακές επιτροπές του κόμματος.

Αναλυτικότερα, για την παραίτησή του, ο Λαρισαίος αντιπρόσωπος του «Ποταμιού» επισήμανε στην «Ε» τα εξής: «Για να μην απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου μια κίνηση που είχε ξεκινήσει με καλά χαρακτηριστικά, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια αυτόνομη πορεία, με στόχο να διαφυλάξουμε τη φιλελεύθερη ματιά του Κέντρου, έτσι ώστε να ακούγεται καθαρά στην κοινωνία, καθώς υπήρχε κίνδυνος μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, να αλλοιωθεί ή ακόμη και το χειρότερο, να φιμωθεί η φωνή μας».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass