Να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος κ. Κολλάτος τη θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2018 15:42

Επανέρχεται στο θέμα που προέκυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών σχετικά με τη μη συζήτηση της πρότασής του για έκδοση ψηφίσματος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης.

Με αφορμή και τη σχετική απάντηση του προέδρου του Δ.Σ. Τεμπών κ. Μιχ. Καρατέγου για το ανακύψαν ζήτημα, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη» του Δήμου Τεμπών αναφέρει: «Ο αξιότιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρατέγος, προφανώς έχει ξεχάσει, πρώτον, πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και με τη στήριξη και ψήφο της παράταξής μας «Νέα Δύναμη» και δεύτερον τις δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του τον Μάρτιο του 2017, πως «πρόθεση του είναι να προασπίσει κάθε δημοκρατική διαδικασία που εξελίσσεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να βοηθήσει να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το συμφέρον των δημοτών. Θα είμαι πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων» δήλωνε.

Μετά και την τελευταία δημόσια αυτή τοποθέτησή του για το ψήφισμα, είναι πλέον προφανές πως ΔΕΝ είναι πρόεδρος όλων των συμβούλων του Δ.Σ., αλλά απλά λειτουργεί ως «λαγός» και ως εντολοδόχος του δημάρχου κ. Κολλάτου. Δεν λέει μισή αλήθεια ο κ. Καρατέγος, αλλά το όλον ψέμα, ουδέποτε προτάθηκε το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ούτε τέθηκε θέμα απουσίας του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και των δημοτικών συμβούλων. Παρά μόνο η τοποθέτηση του κ. δημάρχου, όπου, μεταξύ άλλων, είπε, «αν και συμφωνούμε με κάποια σημεία με το ψήφισμά σας, το θέμα είναι άκαιρο να συζητηθεί σήμερα και μπορεί να συζητηθεί μετά από δύο μήνες, να δούμε τι θα πράξουν και οι άλλοι δήμοι, η ΠΕΔ, η ΚΕΔΕ, να μη γίνουμε εμείς ο «λαγός».

Όσον αφορά στην κατηγορία του κ. Καρατέγου περί «πατριδοκαπηλίας» εκ μέρους της παράταξής μας, η τοποθέτησή του αυτή τυχαίνει, όλως περιέργως, να ταυτίζεται με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ για όσους αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τυχαίο ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών;

Βέβαια αντιλαμβανόμαστε πως είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως υπάρχουν και άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που απλά αγαπούν την πατρίδα τους και αντιδρούν σε όσους πάνε να ξεπουλήσουν το αίμα και τους αγώνες των προγόνων μας. Έλληνες είμαστε και όχι καιροσκόποι της πολιτικής. Για τον λόγο αυτό, σας αφήνουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.

Ο δήμαρχος κ. Κολλάτος φωνή έχει. Ας σταματήσει να κρύβεται κάθε φορά που στριμώχνεται πίσω από τους συνεργάτες τους και ας βρει το πολιτικό θάρρος να δηλώσει δημόσια πως είναι ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και στην εκχώρηση στη γειτονική χώρα του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» , της «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Κ. Κολλάτε το ερώτημα είναι ένα και απλό: «Είστε υπέρ ή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ;» Ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ χρειάζεται να πείτε. Τα υπόλοιπα είναι …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και για επικοινωνιακούς λόγους. Αφήστε, λοιπόν, τις υπεκφυγές και να πετάτε την μπάλα στην κερκίδα και ξεκαθαρίστε τη θέση σας…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass