Παραλία και κάμπινγκ Στομίου στο επίκεντρο…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 22:25

Με επιτυχία έγινε η συνάντηση Κλιμακίου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, αποτελούμενο από τους υπαλλήλους του Γραφείου Υποστήριξης Τουρισμού Λάρισας κ. Αρετή Σωτηροπούλου και Χάιδω Τσαγαλά και τον προϊστάμενο του Τμήματος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Σαρούκο, με τον δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα.

Ειδικότερα, σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η βέλτιστη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρονται μέσω της λειτουργίας του δημοτικού Camping στο Στόμιο, το οποίο, κατά την προσέγγιση του δυναμικού του Υπουργείου Τουρισμού, δύναται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό έναυσμα για την ενδυνάμωση της παρουσίας των παραλίων της Λάρισας στον ευρύτερο τουριστικό χάρτη.

Παράλληλα, εξερευνήθηκαν τρόποι αξιοποίησης του παραθαλάσσιου μετώπου του Στομίου, η παραλία του οποίου διαθέτει εξαίρετα γεωφυσικά χαρακτηριστικά που λειτουργούν ως θέλγητρο για τη μετατροπή του σε ιδιαίτερο πόλο έλξης οικογενειών με ανήλικα παιδιά, καθώς το μικρό βάθος της θάλασσας από την ακτογραμμή, σε συνδυασμό με την καθαρότητα των νερών της περιοχής, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας από μικρούς επισκέπτες με τους γονείς τους, ακόμη και από επισκέπτες εκτός συνόρων.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν κι άλλα σημαντικά ζητήματα επί τάπητος, όπως η εξωστρέφεια της περιοχής ως προς τον εισερχόμενο (οδικό σε πρώτο χρόνο) τουρισμό, καθώς παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από επισκέπτες προερχόμενους από χώρες της Βαλκανικής και του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρίας, αλλά και η αξιοποίηση του Δέλτα του Πηνειού ποταμού, προκειμένου να ενισχυθούν οι πρώτες βάσεις για την ανάδειξη θεματικού τουρισμού Bird Watching (παρατήρηση πουλιών), που αποτελεί μία τάση οικολογικού χαρακτήρα που κερδίζει διαρκώς χιλιάδες οπαδούς σε όλη την υφήλιο. Το θεματικό αυτό τουριστικό αντικείμενο αποτελεί επιστέγασμα οικολογικής και αειφόρου ανάπτυξης, ενώ οι επισκέπτες χαρακτηρίζονται από ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση κι εκλαμβάνονται ως τουρίστες υψηλής δαπάνης.

Οι πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί αποκεντρωμένη Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, με έδρα στον Βόλο και πολύχρονη παρουσία στη Λάρισα μέσω του τοπικού Γραφείου Υποστήριξης, θα συνεχιστούν, καθώς η συγκεκριμένη Διεύθυνση, με ισχυρό πλεονέκτημα τη γνώση και την εμπειρία του δυναμικού της, προβαίνει ήδη σε σειρά καινοτόμων δράσεων, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας όλης της Περιφέρειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass