Πανηγυρικές εκδηλώσεις σε Λάρισα και κοινότητες του νομού

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 16:20

Αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου η εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας. Τόσο ο φερώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται στη Λάρισα όσο και εκκλησίες σε άλλους δήμους και κοινότητες του νομού θα πανηγυρίζουν.

Στη Λάρισα το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου: 7:30 μ.μ. πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. Στον εσπερινό, προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, το οποίο φυλάσσεται στον ιερό ναό 40 Μαρτύρων Λάρισας. Αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου: 7:00 π.μ. θεία λειτουργία, 7:30 μ.μ. Ιερά παράκληση λιτανεία και τελετή του 'Υψώματος.

Το κοινό θα εξυπηρετείται από το αστικό Νο1.

Στον Άγιο Αχίλλιο, θα τελεστεί, την Τρίτη το πρωί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, για τη μνήμη της αγίας. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου της που φυλάσσεται στο Ναό. Το λείψανο αυτό προέρχεται από το μοναστήρι της Αγίας στην Άνδρο και το δώρισε στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου ο μακαριστός Ποιμενάρχης μας, κυρός Ιγνάτιος.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την πολιούχο τους Αγία Μαρίνα, γιορτάζουν οι κάτοικοι του Σαρανταπόρου του Δήμου Ελασσόνας.

Σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, Θείο Κήρυγμα και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Μαρίνας.

Αύριο, Τρίτη 17 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία.

Στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας Σαρανταπόρου θα χοροστατήσουν οι σεβασμ. μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Κοζάνης και Σερβίων κ. Παύλος, θα συλλειτουργήσουν αρχιμανδρίτες και ιερείς της περιοχής και θα παραστούν οι αρχές του Δήμου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΚΙΛΕΛΕΡ: Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας θα πανηγυρίζει και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών έχει προγραμματίσει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σήμερα το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αμέσως μετά στο γήπεδο του χωριού θα προσφερθεί φαγητό και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι, με εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων. Αύριο το πρωί της Τρίτης, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΤΟΜΙΟ: Πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος προγραμματίζει θρησκευτικές εκδηλώσεις. Σήμερα το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός, αρτοκλασία. Αύριο το πρωί της Τρίτης (17-7), ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και κέρασμα στην Παναγία (Θαλασσινή) Θεοτόκο. 

ΑΓΙΑ: Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου, Ελένης και Μαρίνης στην Κάτω Σωτηρίτσα του Δήμου Αγιάς, σήμερα στις 7 μ.μ., θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ αύριο Τρίτη, στις 7:30 π.μ., θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ: Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Παλιουριάς, σήμερα το απόγευμα, στις 7:30, θα ψαλεί από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ αύριο το πρωί της Τρίτης θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Αγαθονίκου. Επίσης στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου και στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αγιοκάμπου, αύριο το πρωί της Τρίτης θα τελεσθούν θείες λειτουργίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass