«Δάκρυσε» και το διαδίκτυο…

* ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΠΑΓΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ * ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2018 22:08

Μουδιασμένοι οι Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες τις τραγικές εξελίξεις από τις πυρκαγιές, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η φωτιά μπορεί να έσβησε στο Μάτι, αλλά στις ψυχές και στο μυαλό «καίει» ακόμη. Το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες έχει παγώσει. Το Facebook πλέον έχει κατακλυστεί με προφίλ που αντί για φωτογραφίες έχουν μια μαύρη κορδέλα με την ελληνική σημαία, ενώ οι χρήστες του στην πλειονότητά τους αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε ανάρτηση άσχετη με το γεγονός. Δεν σχολιάζουν, δεν ανεβάζουν φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους, μόνο κοινοποιούν χρήσιμα τηλέφωνα για βοήθεια, φωτογραφίες αγνοουμένων, σημεία όπου συγκεντρώνονται φάρμακα και τρόφιμα, εκκλήσεις για αίμα και προσφορές ιδιωτών και εταιρειών για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Άλλοι βάζουν εικόνες της Παναγίας και καντηλάκια, ανεβάζουν προσευχές, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που κοινοποίησαν την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους πυρόπληκτες οικογένειες. «Έχω ένα δωμάτιο που περισσεύει. Μπορώ να φιλοξενήσω μια οικογένεια. Θα βολευτούμε», έγραψε μια κάτοικος της Χαλκίδας, «Έχω δύο διαμερίσματα ξενοίκιαστα, τα διαθέτω αφιλοκερδώς. Είμαι επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη και πέρα από στέγη μπορώ να προσφέρω και δουλειά για ένα νέο ξεκίνημα σε οικογένειες που καταστράφηκαν», έγραψε άλλος. Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει, όπως μπορεί χρησιμοποιεί αυτές τις μέρες το facebook μόνο για να βοηθήσει. Είναι συγκλονιστικό πώς χιλιάδες κόσμου συντονίστηκαν και αποφάσισαν όλοι να ακολουθήσουν τη συμβουλή κάποιου που έγραψε: «Σώπασε, μη μιλάς. Δεν είναι η ώρα. Τώρα μόνο κλάψε και δράσε».

Το πένθος όμως άπλωσε το μαύρο του πέπλο παντού, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Άνθρωποι κάθε εθνικότητας εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για αυτό που συνέβη και σε ένδειξη συμπαράστασης αλλάζουν και τα δικά τους προφίλ, «ντύνοντάς» τα με μαύρο χρώμα.

Τη συμπαράστασή τους για την τραγωδία που βιώνει ο κόσμος μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, εκφράζουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, που δημιούργησαν το hashtag, #PrayForGreece.

Οι χρήστες του facebook και του twitter από κάθε μέρος του κόσμου ανεβάζουν φωτογραφίες από τις περιοχές που επλήγησαν, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και εύχονται να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνει ο ελληνικός λαός.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass