Εργα στη Βενιζέλου, «κομφούζιο» στο κέντρο

* ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. * ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 22:08

Το «πράσινο φως» για την έναρξη έργων στις οδούς Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας άναψε η έγκριση, χθες, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος εγκρίνει και την εργοταξιακή μελέτη.

Ο εργολάβος ενδεχομένως να εγκατασταθεί έως το τέλος του τρέχοντος Αυγούστου με τα γραφειοκρατικά προβλήματα ωστόσο να προκαλούν καθυστέρηση στον σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων που ήθελε την αξιοποίηση της θερινής περιόδου (σ.σ. από τον περασμένο Ιούλιο) προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την υλοποίηση του έργου.

Όπως είναι γνωστό, στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία προβλέπεται ότι το έργο θα αποπερατωθεί σε 6 μήνες, περίοδος κατά την οποία η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων θα απαγορευθεί, ενώ η κυκλοφορία αστικών λεωφορείων όπως και των ταξί – με κατεύθυνση προς την Κεντρική πλατεία - θα γίνεται από το ένα ρεύμα της οδού Κύπρου, που θα μετατραπεί σε οδό διπλής κατεύθυνσης αντί της μιας κατεύθυνσης που είναι σήμερα.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης θα επιβαρυνθεί πρόσθετα με δεδομένο ότι για κάποιο διάστημα, το έργο στη Βενιζέλου θα εξελίσσεται παράλληλα με το έργο στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, δρόμο στον οποίο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ την ίδια περίοδο δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην οδό Μανδηλαρά (από το ύψος της Παναγούλη έως την Τρίγωνη πλατεία). Σε συνδυασμό βεβαίως με τη συνήθη πρακτική που θέλει διευρυμένη χρήση του επιβατικού αυτοκινήτου στο κέντρο.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το έργο της διαμόρφωσης των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων (προϋπολογισμού 850.000 ευρώ) περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και μεταξύ άλλων προβλέπει: Τη μετατροπή της Βενιζέλου (από το ύψος της οδού Ολύμπου στην πλατεία Λαού) σε οδό «ήπιας» κυκλοφορίας με ζώνη αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ταξί και κατασκευή ποδηλατόδρομου με δύο λωρίδες κίνησης ποδηλάτων.

Τη μετατροπή της οδού Φιλελλήνων (έως την οδό Κύπρου στην Κεντρική πλατεία) σε οδό αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και ταξί. Τέλος, την πεζοδρόμηση της οδού Δήμητρας μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βύρωνος.

Αναλυτική περιγραφή γίνεται στην απόφαση περί κυκλοφορικών ρυθμίσεων που εξέδωσε χθες η τοπική ΕΛ.ΑΣ. με δεδομένο ότι – όπως σημειώνεται στην έγκριση «η οδός Βενιζέλου εμπίπτει στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας και οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Λαρισαίων, έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στέρεας Ελλάδος, οι οποίες συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της περιοχής, αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Η έναρξη των έργων στη Βενιζέλου θα «φρακάρει» το κέντρο τουλάχιστον για το διάστημα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου το οποίο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου, όπως θέλει ο σημερινός σχεδιασμός.

Υπενθυμίζεται πως όταν παραδοθεί η Μεγ. Αλεξάνδρου θα χρησιμοποιείται μόνο από αστικά λεωφορεία και ταξί και όχι από επιβατικά αυτοκίνητα.

Την ίδια περίοδο θα βρίσκεται σε εξέλιξη και το έργο στην οδό Μανδηλαρά (από το ύψος της Παναγούλη έως την Τρίγωνη πλατεία) ενώ για το εξάμηνο που θα κλείσει η Βενιζέλου, η οδός Κύπρου θα γίνει διπλής κατεύθυνσης με το ένα ρεύμα να επιτρέπει τη διέλευση αστικών λεωφορείων και ταξί με κατεύθυνση από την πλατεία Λαού προς την Κεντρική πλατεία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass