Λύση για το κτίριο του ΕΦΚΑ ζητά το ΕΚΛ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 16:25

Στο θέμα του κτιρίου του ΕΦΚΑ επανέρχεται το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αποστέλλοντας υπόμνημα στον διοικητή του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) για το ιδιόκτητο οικόπεδο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου στη Λάρισα.

Στο υπόμνημά του προς τον κ. Λάμπρο Σέμπο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, ζητά να δώσετε άμεση λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στο ιδιόκτητο οικόπεδό του (οδός Ασκληπιού), που καρκινοβατεί εδώ και 16 χρόνια, με ευθύνη της διοίκησης του ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου στη Λάρισα, βρισκόταν το ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ, που λειτουργούσε επί δεκαετίες εκεί, στεγάζοντας τις διοικητικές και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Το 2001 κρίθηκε ως ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπαψε να λειτουργεί και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ από τότε στεγάζονται σε ιδιωτικά γραφεία, πληρώνοντας μεγάλα ποσά για ενοίκια μηνιαίως.

Η απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ, όταν σταμάτησε τη λειτουργία το παλιό ιδιόκτητο κτίριο του, ήταν να κατεδαφιστεί και στη θέση του να κατασκευαστεί νέο σύγχρονο που θα στέγαζε όλες τις υπηρεσίες του. Η κατεδάφιση έγινε το 2008 και από τότε παραμένει ένα χορταριασμένο οικόπεδο.

Η διοίκηση του ΙΚΑ από το 2010 είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην ανέγερση του νέου κτιρίου, μάλιστα είχε γίνει η μελέτη αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Τον Ιούλη του 2011 ο τότε διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δήλωσε στον τοπικό Τύπο της Λάρισας και σε συνάντηση που είχαμε μαζί του ως Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ότι αρχές του 2012 θα γινόταν η δημοπράτηση και μέσα στο ίδιο έτος θα εγκαθίσταντο ο εργολάβος και θα ξεκινούσε η ανέγερση του κτιρίου, με στόχο στο τέλος του 2014 να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Αντί αυτού τον Νοέμβρη του 2013 ανακοινώθηκε, ότι η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να μην φτιάξει το νέο κτίριο του ΙΚΑ, αλλά να νοικιάσει το ιδιόκτητο οικόπεδό του σε επιχειρηματία για να γίνει εμπορικό πάρκινγκ, κάτι που δεν προχώρησε.

Το αποτέλεσμα είναι ο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) να μην έχει ιδιόκτητο κτίριο στη Λάρισα, να έχει μεγάλη αιμορραγία σε ενοίκια και να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του ικανοποιητικά, γιατί οι χώροι που νοικιάζει δεν είναι κατάλληλοι. Τώρα κινήθηκε διαδικασία ενοικίασης νέου ιδιωτικού κτιρίου που θα είναι και σε μακρινό σημείο από το κέντρο, γεγονός που δεν θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους».

Μέσω του υπομνήματος το ΕΚΛ ζητά μεταξύ άλλων «να σταματήσει κάθε διαδικασία παραχώρησης του ιδιόκτητου οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) στον Δήμο Λαρισαίων, να σταματήσει κάθε ενέργεια για μετεγκατάσταση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ στην Φιλιππούπολη ή αλλού, γιατί δεν εξυπηρετεί από γεωγραφικής άποψης τη μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων, να προχωρήσει άμεσα τη δημοπράτηση και κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass