Από βραχυκύκλωμα η φωτιά στη Β’ Εφορία Λάρισας

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 22:00

Από βραχυκύκλωμα στον πίνακα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαρτίου στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Β' Δ.Ο.Υ. Λάρισας, στη συμβολή των πεζοδρόμων Ρούσβελτ και Πατρόκλου, στην "καρδιά" της πόλης…

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής, που καταγράφει όλο το χρονικό, τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά πυρκαγιάς, τη σχηματική αποτύπωση του σημείου έναρξης, ανάπτυξης και εξάπλωσής της καθώς και το συμπέρασμα της τεχνικής έκθεσης, παραδόθηκε προ ημερών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών να έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να λάβουν με τη σειρά τους επίσημη ενημέρωση για τη διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών της φωτιάς που προκάλεσε την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων της οικονομικής υπηρεσίας και τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα σε επιχειρήσεις και ενοίκους του κτιρίου.

Η έρευνα που διενήργησαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας για την φωτιά, η οποία θυμίζουμε συν τοις άλλοις δρομολόγησε τη ριζική αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών της περιοχής με τη συστέγαση αρχικά και την ενοποίηση των δύο εφοριών του νομού σε μία, "έδειξε", σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στον πίνακα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που βρισκόταν στο 1ο όροφο του κτιρίου.

Το πόρισμα του ανακριτικού της πυροσβεστικής που προέκυψε μετά από τρεις σχεδόν μήνες συλλογής στοιχείων, ερευνών και λήψης καταθέσεων αναμένεται να μελετηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει και θα αποφανθεί αν χρήζει ή αν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης του θέματος. Στο μεταξύ η Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία υπάγεται διοικητικά η οικονομική υπηρεσία της Λάρισας, έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το πόρισμα που επί της ουσίας βάζει ένα τέλος στην ακατάσχετη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τα αίτια της φωτιάς. Να σημειώσουμε πως αν και όλες οι ενδείξεις συνηγορούσαν υπέρ της πρόκλησης πυρκαγιάς από ένα τυχαίο γεγονός καθώς δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη κακόβουλης ενέργειας , ωστόσο η ώρα και η ημέρα της φωτιάς έδωσε "τροφή" για δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων.

Θυμίζουμε πως η φωτιά έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και στις 5.20’ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. Αμέσως όταν διαπιστώθηκε μάλιστα ότι το κτίριο φλέγεται στο εσωτερικό του «από ώρα» κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία ενώ η έκταση της φωτιάς αποκαλύφθηκε, όταν από τη θερμότητα που είχε αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κτιρίου έσπασαν τα πρώτα τζάμια, με τις πύρινες φλόγες να εξαπλώνονται και στους δύο ορόφους όπου στεγαζόταν η εφορία, απειλώντας και το υπόλοιπο κτίριο. Οι πυροσβέστες για να εισέλθουν στο κτίριο χρειάσθηκε μάλιστα να παραβιάσουν την κλειδωμένη είσοδο της εφορίας, εξέλιξη που ενίσχυσε την εκτίμηση ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από το εσωτερικό του κτιρίου…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass