Απλήρωτοι συμβασιούχοι στον Οργανισμό… Εργασίας

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 22:14

Απλήρωτοι, εδώ και μήνες, παραμένουν συμβασιούχοι που εργάζονται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Πρόκειται για 19 συνολικά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν - με 8μηνες συμβάσεις - στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ Λάρισας αλλά έχουν εγκλωβισθεί στη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Οργανισμού και της ιδιωτικής εταιρείας (εργολάβου) με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο.

Οι 19 καθαρίστριες και καθαριστές στον ΟΑΕΔ Λάρισας περιλαμβάνονται μεταξύ των 278 που προσλήφθηκαν πανελλαδικά (στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας του ΟΑΕΔ αλλά μετά τη δικαστική αντιπαράθεση δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο, κεντρικά, δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής.

Χθες το πρωί οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΑΕΔ Λάρισας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, για να διευκρινίσουν μιλώντας στην «Ε», πως «η μισθοδοσία έχει παγώσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου δεν εγκρίθηκε το ένταλμα πληρωμής» μετά την προσφυγή ιδιώτη κατά της νομιμότητας του διαγωνισμού, μέσω του οποίου έγιναν οι προσλήψεις.

«Εδώ και μήνες δουλεύουμε κανονικά και, χωρίς να ευθυνόμαστε σε κάτι, είμαστε απλήρωτοι παρά τις διαβεβαιώσεις» τόνιζε καθαρίστρια σημειώνοντας την ανάγκη της ταχύτερης απεμπλοκής της υπόθεσης. «Δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, εμείς ερχόμαστε κανονικά και δουλεύουμε. Αντί να πληρωθούμε, πληρώνουμε την αντιδικία του ΟΑΕΔ με τα συνεργεία καθαρισμού» πρόσθεσε άλλη εργαζόμενη.

Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, όπως σημείωναν χθες στην «Ε», εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και της δικαστικής προσφυγής.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

Για το ίδιο θέμα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, σε έγγραφό της προς το προσωπικό καθαριότητας του Οργανισμού, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω, ότι όποια και να είναι η έκβαση της διαφοράς απόψεων μεταξύ της Διοίκησης του OAΕΔ και της Υπηρεσίας Επιτρόπου περί της νομιμότητας του διαγωνισμού, αυτή δεν μπορεί να ακυρώσει την ισχύ των συμβάσεων εργασίας που ο Οργανισμός έχει συνάψει με σας.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς συνεχίζετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και ο ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος - σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την κρατούσα νομολογία - να σας αμείψει για την εργασία σας. Κατανοώντας πλήρως τις συνέπειες στην προσωπική και οικογενειακή σας ευημερία από την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, ο Οργανισμός θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πληρωθείτε το συντομότερο.

Η ευόδωση της παραπάνω προσπάθειας θα δικαιώσει την επιλογή που κάναμε, και εγώ και το ΔΣ του ΟΑΕΔ, να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που δίνει στη δημόσια διοίκηση η πρόσφατη εθνική νομοθεσία αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο, για σύναψη απευθείας συμβάσεων με εργαζόμενες/ους καθαριότητας» καταλήγει η κ. Καραμεσίνη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛ

Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλές και ο πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών Χρ. Καλούσης. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την κυβέρνηση, για το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί με 8μηνο πρόγραμμα 4ωρης απασχόλησης στον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ, στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, βρίσκονται στον «αέρα» και απλήρωτοι από τον Ιούνη, λόγω της δικαστικής διένεξης μεταξύ ΟΑΕΔ και πρώην εργολάβου, τον οποίο δικαίωσε το δικαστήριο και τώρα η διαδικασία έχει παγώσει με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ομηρία των εργαζομένων, ανύπαρκτα δικαιώματα και μισθούς πείνας, όλα φυσικά προς όφελος των εργοδοτών.

Το ΕΚΝΛ αξιώνει από την κυβέρνηση την άμεση επίλυση του προβλήματος με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας τους».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass