Ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λυγαριά

* ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 22:22
Μεσημέρι Δευτέρας και τα χωράφια στη Λυγαριά «πνίγηκαν» από τους υπερχειλίζοντες χείμαρρους Μεσημέρι Δευτέρας και τα χωράφια στη Λυγαριά «πνίγηκαν» από τους υπερχειλίζοντες χείμαρρους

Στον τόπο της καταστροφής μετά από την προχθεσινή έντονη καταιγίδα, στην περιοχή του οικισμού της Λυγαριάς, βρέθηκε εκ νέου χθες το πρωί ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Εκεί από νωρίς το πρωί ήταν και κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστο Λυτροκάπη και το στέλεχος της υπηρεσίας κ. Χρήστο Καραμπούζη, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση που προκλήθηκε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να κηρυχθεί το μέτωπο από τη Λυγαριά ως και τη Ροδιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά οι ανάγκες και η επούλωση των πληγών που προκάλεσαν οι έντονες καιρικές συνθήκες.

Αυτό θα αποφασιστεί σε άμεση συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον δήμαρχο Τυρνάβου.

Να σημειωθεί, όπως έγραψε χθες η «Ε», ότι ήδη ο Δήμος Τυρνάβου, με εντολή του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τσιόπα σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Π. Σαρχώση, ενεργεί στην περιοχή με μηχανήματα έργου για να αντιμετωπιστούν ζητήματα προσβασιμότητας στις αγροτικές αρτηρίες διευκολύνοντας τους αγρότες, που αυτήν την περίοδο έχουν τρύγο και ποικίλες άλλες εργασίες.

Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στις πληγείσες περιοχές συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας ο οποίος έχει και τον συντονισμό ευρύτερα, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αργυροπουλίου κ. Χρήστος Κουτίνας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass