«Υψηλές οι τιμές στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα»

ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 17:24

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Δέκτης πολλών διαμαρτυριών από κατοίκους του Αμπελώνα δηλώνει ότι έγινε ο δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου της «Δράσης Πολιτών» από τον Αμπελώνα, κ. Θεόδωρος Λάππας.

Οι διαμαρτυρίες, όπως ο ίδιος σημειώνει, αφορούν στη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού και κρίνει σκόπιμο να επισημάνει δημόσια κάποιες αλήθειες, με δήλωσή του στην «Ε».
Αναλυτικότερα ο κ. Θεόδωρος Λάππας σημειώνει:
«Αφού έγινα δέκτης πολλών διαμαρτυριών από κατοίκους του Αμπελώνα, νιώθω την υποχρέωση να επισημάνω δημοσίως κάποιες αλήθειες για τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ενόχλησαν αρκετούς συνδημότες.
-Πρώτον, ενόχλησε ένα διάχυτο κλίμα κερδοσκοπίας. Οι τιμές ήταν πράγματι τσουχτερές, αν σκεφτεί κάποιος ότι το κουτάκι της μπύρας κόστιζε 5 ευρώ, το μπουκάλι του κρασιού 20 ευρώ και το ουίσκι περί τα 100 περίπου ευρώ. Αν τώρα συνυπολογίσει κανείς και το εισιτήριο των 13 ευρώ, τότε μπορεί άνετα να αντιληφθεί την αποχή πολλών Αμπελωνιτών από τις συναυλίες της γιορτής. Ο φτωχός άνθρωπος έμεινε αναγκαστικά σπίτι του, γιατί απλούστατα η τσέπη του δεν μπορούσε να σηκώσει το μεγάλο κόστος.
-Δεύτερον, ενόχλησε πολύ ο έλεγχος που γινόταν στις τσάντες των κυριών, γιατί λίγο έλειψε να σημειωθούν επεισόδια. Όταν κάποιος πάει να διασκεδάσει με τη γυναίκα του, δεν επιθυμεί να αντιμετωπίζει παρόμοιες προσβλητικές οχλήσεις.
-Τρίτον, ενόχλησε και πάλι το «μαντρί», δηλαδή η περίφραξη που στήθηκε στον χώρο των συναυλιών, χωρίζοντας τους δημότες σε πατρίκιους και σε πληβείους.
Προφανώς, τα «παρατράγουδα» που ανέφερα δεν αφορούν καθόλου τον ιδιώτη που ανέλαβε την εκμετάλλευση της Γιορτής. Ο άνθρωπος έκανε απλώς τη δουλειά του, προσπαθώντας ευλόγως να διευρύνει τα κέρδη του. Αφορούν όμως σίγουρα τη δημοτική αρχή Τυρνάβου, γιατί δεν προνόησε στη σύμβαση που έκανε με τον επιχειρηματία να αποτρέψει με συγκεκριμένες ρήτρες τα «παρατράγουδα» αυτά που συνέβησαν εντός δημοτικού χώρου και κατά τη διάρκεια μιας δημοτικής Γιορτής.
Ανακεφαλαιώνοντας, πρέπει να τονίσω πως η δική μου παράταξη, η «Δράση Πολιτών» δεσμεύεται να δώσει στη Γιορτή Κρασιού του Αμπελώνα έναν άλλο χαρακτήρα, στην περίπτωση βέβαια που κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια γνήσια λαϊκή Γιορτή, στην οποία ο κόσμος να συμμετέχει και να διασκεδάζει χωρίς το άγχος του υπέρμετρου κόστους. Εμείς φιλοδοξούμε να κάνουμε μια γιορτή που δεν θα διαιρεί τους πολίτες στη βάση του πορτοφολιού τους, αλλά θα τους ενώνει στη βάση του πολιτισμού και της προβολής της ντόπιας παραγωγής. Εμείς θέλουμε μια γιορτή για τους πολλούς μη έχοντες και όχι για τους λίγους έχοντες. Θέλουμε μια ανοιχτή σε όλους Γιορτή που θα προσφέρει χαρά σε όλο τον κόσμο, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Οι δημότες το θέλουν και εμείς θα το κάνουμε πράξη», καταλήγει ο κ. Λάππας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass