Ο Δημ. Παπαδημόπουλος δηλώνει ότι διαθέτει τον μισθό του σε δωρεές και ελεημοσύνες

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ "ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ" ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 22:00

Ξεκινώντας την απάντησή του στο σχόλιο των ‘’Ψ’’, ως αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Λάρισας, ο Δημ. Παπαδημόπουλος σημειώνει: «Να γνωρίζετε ότι: Οι αρμοδιότητες όλων των θεσμικών Αντιπεριφερειαρχών είναι αυτές που προβλέπονται εκ του νόμου και είναι οι ίδιες για όλους μας άνευ διακρίσεως. Ρωτήστε την Περιφερειακή αρχή.

Η κινητικότητά μου ως προς τα προβλήματα και την επίλυσή τους προς όφελος των συμπατριωτών μας είναι εμφανέστατη και διαρκής. Ρωτήστε τους συμπολίτες μας. Ποιος σας είπε ότι έχω γραμματέα που πληρώνεται από το Δημόσιο; Παρότι κατά τον νόμο δικαιούμαι, ούτε υπάλληλο της περιφέρειας χρησιμοποιώ λόγω υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών μας ούτε και σε καμία απόσπαση άλλου δημοσίου υπαλλήλου -που επίσης προβλέπεται από τον νόμο- έχω προβεί. Οι αναγκαίες δαπάνες για τη λειτουργία του γραφείου μου καλύπτονται εξ ιδίων. Ρωτήστε όποιον θέλετε. Ούτε καν τα κεράσματα προς τους επισκέπτες στον χώρο μου και τα γιορτινά εδέσματα κατά τις εορτές δεν αιτούμαι ως είθισται από οικονομική επιτροπή διότι και πάλι, ενώ το δικαιούμαι, δεν το ζητάω και συνεπώς ουδεμία επιβάρυνση για το Δημόσιο προκύπτει. Δέστε τις σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Όσο για τον ειδικό συνεργάτη, που επίσης προβλέπεται προς υποβοήθηση του έργου μου, είχα άνθρωπο που κατόπιν συστάσεως του ιδίου του Περιφερειάρχη επέλεξα, εμπιστευόμενος την κρίση του. Ρωτήστε τον. Εδώ και ένα εξάμηνο δεν έχω πλέον. Όσο για χρήση αυτοκινήτου της περιφέρειας και οδηγό… Ρωτήστε στο γραφείο κινήσεως. Στα τέσσερα χρόνια ζήτημα εάν πραγματοποίησα είκοσι κινήσεις με υπηρεσιακό όχημα, συνήθως με άλλους συναδέλφους για λόγους υπηρεσιακούς - αρκετές φορές βάζοντας και τα καύσιμα εγώ ο ίδιος».

Και συνεχίζει με τα προσωπικά του αποκαλύπτοντας: «Σχετικά με τον μισθό μου… Σας πληροφορώ ότι εκτός των παραπάνω, αυτός εξανεμίζεται, όπως είπαμε για τη λειτουργία του γραφείου μου, για συμμετοχή χάριν συνεργατών του γραφείου του Περιφερειάρχη, για έξοδα κινήσεως κ.λπ. Σε αυτό το σημείο, παρότι δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα, αναγκάζομαι να σας πω ότι εκτός από δωρεές στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, σε συλλόγους τριτέκνων κ.ά., μηνιαίως, ουκ ευκαταφρόνητο μέρος της αποζημιώσεώς μου "πιάνει τόπο" στη βοήθεια συνανθρώπων μας, όπως αγορά καυσόξυλων τον χειμώνα, σχολικά είδη των παιδιών συμπολιτών, στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης άλλων που έχουν ανάγκη μέχρι και σε αδυνάμους γι’ αυτόν ακόμη τον άρτον τον επιούσιον. Και όλα αυτά αποδεδειγμένα και με ονοματεπώνυμα. Με χρηματικά ποσά αυτού του μισθού που λέτε και εσείς και όχι με ΄΄ξένα κόλλυβα΄΄».

Για να καταλήξει με αιχμές προς προφανή αποδέκτη: «Όσο για τους υποτιθέμενους ΄΄πολιτικούς΄΄ μου φίλους έχετε γράψει διακόσιες φορές. Δεν βαρεθήκατε; Δόξα τω Θεώ φίλους έχω άπειρους και η πολιτική μου θέση είναι γνωστή. Να γνωρίζετε ότι τέτοιες μέθοδοι και συναφή δημοσιεύματα -ακόμη και χτυπήματα κάτω από τη μέση εκ μέρους σας- χαλυβδώνουν τη θέλησή μου και ΄΄γεννούν΄΄ ακόμη περισσότερους φίλους. Δεν έχετε ακόμη καταλάβει ότι πρότυπό μου είναι ο Καποδίστριας! Ενώ για άλλους ο Μέτερνιχ!

Τη μνήμη του συγχωρεμένου του Δημήτρη Αλεξόπουλου από τη Μαγνησία ήταν πολύ άστοχο να την εμπλέξετε. Δική σας ήταν η ιδέα; Ή άλλου; Ε, λίγη σκέψη πια και σεβασμός στη μνήμη αποθανόντων δεν βλάπτει… Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω στην πλήρη απόδοση του κειμένου μου, χάριν της ελευθεροτυπίας και της δικαιοσύνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass