Ψήφος – «καμπανάκι» στην Ελασσόνα για το «αύριο» της χώρας

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2015 18:22

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Με έκδηλη ηρεμία και χωρίς προβλήματα κύλησε η ψηφοφορία για το «ΝΑΙ» η το «ΟΧΙ», το δημοψήφισμα στην Επαρχία Ελασσόνας. Διάχυτος ήταν ο προβληματισμός για το «αύριο» της χώρας, λίγο πριν η και λίγο μετά την προσέλευση των Ελασσονιτών στις κάλπες, που δεν απέφευγαν να κουβεντιάζουν τόσο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όσο και για το «τοπίο», με έμφαση στο οικονομικό, που διαμορφώνεται μετά την Κυριακάτικη ψήφο τους.

Χαρακτηριστική ήταν η απουσία ετεροδημοτών, που μάλλον τα οικονομικά τους κράτησαν μακριά από τις πατρίδες τους, αλλά και η …συνηθισμένη μη παρουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων.

«Αυτές οι εκλογές…δεν θύμιζαν εκλογές!», «κατέθεσαν» στην «Ε» επαγγελματίες της πόλης, που δεν είχαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα καταστήματα τους, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στην ημέρα των εκλογών.

Κάποιοι άλλοι μιλούσαν για «ώρα ευθύνης για όλους μας», για «ώρες προβληματισμού του πολίτη», για «το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, η για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ, για λέξεις της στιγμής και της καθημερινότητας μας, αλλά με συνέπειες διαρκείας». Λίγα τα «πηγαδάκια» του κόσμου, σε σύγκριση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass