«Εφυγε» αθόρυβα ο... «Μπάγεβιτς» της Ελασσόνας!

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΝΑΚΗ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 22:35

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Θλίψη και συγκίνηση στην Ελασσόνα, αφού «έφυγε» αθόρυβα, σε ηλικία 60 ετών, ο ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός Ελασσονίτης Θοδωρής Κανάκης, ο επονομαζόμενος και… «Μπάγεβιτς» ή «ψηλός» (…όπως τον γνώριζε ο περισσότερος κόσμος).

Ο άτυχος 60χρονος, πρόσφατα, τραυματίστηκε από Ι.Χ. σε ατύχημα που συνέβη σε δρόμο της Ελασσόνας. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση στη Λάρισα για κάταγμα που υπέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ευρισκόμενος σε φάση ανάρρωσης και αποκατάστασης της υγείας του, δυστυχώς απρόβλεπτες επιπλοκές και λοίμωξη τον οδήγησαν στον θάνατο!
Πανύψηλη, λιτή, αδύνατη, χαρακτηριστική «φιγούρα» μοναχική, που άφησε την για πολλά χρόνια τακτική παρουσία της στην «πιάτσα» της περιοχής. Πάντα πεζός και σκεπτικός διέσχιζε τους δρόμους της πόλης. Κλειστός ως χαρακτήρας, χωρίς ιδιαίτερες παρέες αλλά γνωστός σε όλους για τις ιδιαιτερότητες και τις ευαισθησίες του. Καλοσυνάτος και αθόρυβος, γνώριζε τους περισσότερους.
«Έρωτάς» του η ομάδα της Α.Ε.Κ. και αγάπη του το ποδόσφαιρο (ελληνικό και ξένο). Μεγάλη του αδυναμία το τσιγάρο, που αρκετές φορές αναζητούσε ευγενικά με τρόπο από γνωστούς και αγνώστους.
Πού και πού εμφανιζόταν στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και δοκίμαζε την τύχη του με ελάχιστα ευρώ ή και λεπτά του ευρώ, χαριεντιζόταν και αστειευόταν με τον κόσμο και… πάντα περίμενε να κερδίσει για να κεράσει και να μοιραστεί τη χαρά του («δικέ μου, μεγάλε, αν κερδίσω θα σε κεράσω», η χαρακτηριστική του «ατάκα»).
Θυμόταν πολύ καλά παλαιά γεγονότα και ονόματα, με έφεση στα αθλητικά συμβάντα. Κάποιες φορές με χιούμορ που «ξένιζε», αλλά και με την αφοπλιστική αθωότητα και αφέλεια ενός μικρού παιδιού. Αριθμομνήμων, με ιδιαίτερη μνήμη.
Μιλώντας μαζί του σοβαρά, προβληματιζόταν για τη δύσκολη καθημερινότητα, για τα χρόνια που πέρασαν αλλά και για ευαισθησίες που είχε και δεν τις φανέρωνε στον κόσμο.
Γνώστης και φανατικός φίλος του θεάτρου, θαύμαζε γνωστούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες που πέρασαν από την Ελασσόνα για εμφανίσεις τους και δεν δίσταζε να τους ζητά αυτόγραφα ή και να τους προσφέρει λουλούδια, δείχνοντας την αγάπη του!
Αφήνει πίσω τη μητέρα του, τον αδελφό του Γιάννη και τα 4 ανίψια του.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, δεκάδες Ελασσονίτες όλων των ηλικιών είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Κανάκη στον κατάμεστο ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, όπου στην Εξόδιο Ακολουθία συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο ιερέας π. Χρηστος Γεροφάκας.
«…είμαι πολύ λυπημένος. Έφυγε μια ψυχούλα…», «χάσαμε τον άκακο και ευαίσθητο Θοδωρή, που ίσως λίγοι δεν τον κατάλαβαν», «…ήταν ένα πραγματικό παιδί και θα λείψει από την καθημερινότητα της πόλης», «…έσβησε ένα αγαθό πλάσμα», μονολογούσαν αρκετοί Ελασσονίτες.
Ι.Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass