Δουλειά και σπίτι για 40 άστεγους Λαρισαίους

- Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 22:18

Τη δυνατότητα κοινωνικής επανένταξης προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων σε 40 δημότες του, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε δεινή οικονομική κατάσταση, χωρίς στέγη και εργασία.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της υλοποίησης του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης –το οποίο και το χρηματοδοτεί- το οποίο περιλαμβάνει φιλοξενία των ανέργων (μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών) σε διαμερίσματα στον αστικό ιστό της Λάρισας και προσφορά εργασίας για 18 μήνες με δυνατότητα παράτασης.

Στόχος είναι, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να εκδοθούν τα πρώτα μισθωτήρια και να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες εγκατάστασης ωφελούμενων του προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Την εφαρμογή του, με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), του Υπουργείου Εργασίας και του Εθνικού Ινστιτούτου και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.), ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση επανένταξης αυτής της ομάδας πολιτών, καθώς συνδυάζει προσφορά στέγης και εργασίας. Ειδικότερα, την ενοικίαση και την εγκατάσταση μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών σε διαμερίσματα της πόλης μας, αλλά παράλληλα και την ένταξή τους σε θέσεις εργασίας, μέσα από διαδικασίες που θα δρομολογήσουν οι δομές κοινωνικής πολιτικής του δήμου και του υπουργείου…

Θεωρούμε ότι στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, είναι μια σημαντική προσπάθεια, η οποία σε συνδυασμό με το πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος σε αδύναμα νοικοκυριά, που υλοποιεί το ίδιο υπουργείο, συμπληρώνει τις κοινωνικές δομές που εμείς έχουμε δημιουργήσει, όπως είναι το Υπνωτήριο των Αστέγων και το Κέντρο Ημέρας, διευρύνοντας την κοινωνική πολιτική του δήμου μας».

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων για το πρόγραμμα αξιολογήθηκε με πολύ υψηλή βαθμολογία πανελλαδικά (2η στη χώρα), θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την παροχή κοινωνικής φροντίδας μέσω της ολιστικής κάλυψης των ανθρώπινων αναγκών.

Αντίστοιχα και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, υποστήριξε ότι αυτή η δράση θα συμπληρώσει τις κοινωνικές δομές του δήμου που απευθύνονται στην συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού και θα συμβάλει σε μια πιο ολοκληρωμένη στήριξή της.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, οι ωφελούμενοι είναι άτομα που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου και κυρίως μοναχικά άτομα, Λαρισαίοι στην πλειοψηφία τους, αλλά και κάποιες οικογένειες με σοβαρά προβλήματα στέγασης.

Καταλήγοντας, έδωσε τα εύσημα στα στελέχη της ΔΗΚΕΛ και της Διεύθυνσης Πρόνοιας, που διαμόρφωσαν την πρόταση ένταξης του Δήμου Λαρισαίων στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους».

Για τις ανάγκες του προγράμματος, θα προκηρυχτεί προσεχώς η πρόσληψη δύο ατόμων, ενός κοινωνικού λειτουργού και ενός διοικητικού-οικονομικού υπεύθυνου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Τη διαχείριση του προγράμματος έχει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), της οποίας ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μπαμπαλής, αναφερόμενος, κατά τη συνέντευξη Τύπου, στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος, τόνισε ότι: «από αύριο Πέμπτη, ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων διάθεσης διαμερισμάτων από ιδιοκτήτες, για την εγκατάσταση 40 περίπου συμπολιτών μας.

Αναζητούνται πάνω από 30 διαμερίσματα, κυρίως γκαρσονιέρες (28), τα οποία θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και θα εξοπλιστούν ανάλογα, για τις ανάγκες των ωφελούμενων του προγράμματος. Εκτιμούμε ότι στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε τα πρώτα μισθωτήρια…».

Οι προϋποθέσεις των κατοικιών, που θα εκμισθωθούν, είναι οι εξής: «να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας και να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

Αποκλείονται υπόγεια-ημιυπόγεια και αποθήκες. Συγκεκριμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σπιτιών θα πρέπει να είναι: 28 σπίτια από 20 έως 42 τ.μ. και 2 σπίτια από 50 έως 80 τ.μ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για 18 μήνες».

Η επιδότηση ενοικίου καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη χρηματοδότηση του προγράμματος καθώς και ο εξοπλισμός των διαμερισμάτων και τα λειτουργικά έξοδα για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Το ύψος του ενοικίου κυμαίνεται από 180 έως 300 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος.

Πολίτες που επιθυμούν να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία ΔΗΚΕΛ, στην οδό Ηπείρου 96-98, στον 2ο όροφο και στα τηλέφωνα 2411-810326-7, στον κ. Τσιάρα Βασίλειο τις ώρες 9 π.μ.-3 μ.μ.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass