«Κρούσματα» νοθείας πτυχίων στα Νοσοκομεία της Λάρισας

*ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΜΕ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥΣ» ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ 14 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 22:45
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μορφή… επιδημίας έχουν λάβει οι υποθέσεις των πλαστών και νοθευμένων πτυχίων που χρησιμοποιήθηκαν ως «διαβατήριο» για τον βέβαιο διορισμό στο Δημόσιο.

Εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα από το 2014 (έτος που ξεκίνησαν οι επανέλεγχοι της γνησιότητας των πτυχίων) φτάνουν στα δικαστήρια και δεκάδες από αυτές στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας.

Δύο τελευταία «κρούσματα» από τη μακροσκελή λίστα αφορούν σε νοσηλεύτριες που εργάζονταν στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό και το Γενικό. Και οι δύο γυναίκες «πείραξαν» τον βαθμό του πτυχίου τους με σκοπό την πρόσληψή τους. Για 14 περίπου χρόνια εργάζονταν κανονικά ώσπου αποκαλύφθηκε η νοθεία των βαθμών. Καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

*Στη μία περίπτωση η κατηγορούμενη νόθευσε το πτυχίο της που κατείχε από τη Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή Γενικού Νοσοκομείου γειτονικής πόλης. Τον αρχικό βαθμό της άλλαξε σε 19.8 και κατέθεσε το πτυχίο ως δικαιολογητικό προς τη Διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το 2000 προκηρύχτηκαν 136 θέσεις μεταξύ αυτών και 57 θέσεις νοσηλευτών. Η συγκεκριμένη κατάφερε και προσλήφθηκε. Συνολικά αμείφτηκε για την εργασία της με πάνω από 220.000 ευρώ (μεικτά).

Η ίδια βέβαια κατά τη διάρκεια της απολογίας της τόνισε πως δεν ευθυνόταν για την πράξη αυτή καθώς δεν γνώριζε πως το πτυχίο νοθεύτηκε. Ανέφερε ως υπαίτιο της ιστορίας έναν συγγενή της (δικαστικό επιμελητή κιόλας!) που ανέλαβε να καταθέσει τα χαρτιά της.

*Στην άλλη περίπτωση η κατηγορούμενη είχε πτυχίο από Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εκείνη στον βαθμό της δεν… χαρίστηκε και έβαλε άριστα 20. Κατέθεσε τα χαρτιά της όταν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκηρύχτηκαν δύο θέσεις αδελφών νοσοκόμων. Ήταν η μία εκ των δύο που προσλήφθηκαν και δούλεψε ως το 2014. Για την εργασία της αμείφτηκε κοντά με 240.000 ευρώ (μεικτά).

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν προς την «Ε» ότι από το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει

νέο μεγάλο «κύμα» τέτοιων περιπτώσεων (πλαστών και νοθευμένων) από πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass