Στο επίκεντρο η υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ Π.Ε.Κ.Δ.Υ. ΚΑΙ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 16:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημόσιων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.) και την αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησε το θέμα της υποστελέχωσης και τα προβλήματα των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, καθώς και οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν ενόψει των προσλήψεων υπαλλήλων στις Περιφέρειες που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Αγοραστό να ενημερώνει τους εκπροσώπους των δημοσίων κτηνιάτρων ότι γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού στις περιφέρειες και έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη κτηνιατρικού και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιφερειών.

Εκ μέρους των εκπροσώπων των κτηνιάτρων τονίστηκε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας με το υφιστάμενο προσωπικό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πλήρη άσκηση των αρμοδιοτήτων τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά στη Δημόσια Υγεία, στην Υγεία και την Προστασία του Ζωικού Κεφαλαίου. Τόνισαν επίσης ότι η χώρα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την έλλειψη δημοσίων κτηνιάτρων και υπάρχει ο κίνδυνος έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας, πέραν της επιβολής προστίμου.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους συνοδευόμενες από τεκμηριωμένη μελέτη για τον απαιτούμενο αριθμό κτηνιάτρων στις Περιφερειακές Ενότητες.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. και περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συμβάλει κατά το μέγιστο δυνατό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass