Υποψήφιος δήμαρχος και ο Κων. Καλαμπαλίκης

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 22:10

Στα μέλη της δημοτικής παράταξης «Λάρισα -Πόλη του Αύριο» θα πέσει τελικά το βάρος της επιλογής του διαδόχου του επικεφαλής της παράταξης και πρώην δημάρχου Λάρισας, Κων. Τζανακούλη.

Όπως είναι γνωστό η συνέλευση της παράταξης «Λάρισα -Πόλη του Αύριο» ορίσθηκε για αύριο Δευτέρα βράδυ όπου ο κ. Τζανακούλης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» θα έδινε το «δαχτυλίδι» της παράταξης στον δημοτικό σύμβουλο Αθαν. Μαμάκο.

Μάλιστα η απόφαση της διαδοχής Μαμάκου θεωρούνταν ειλημμένη αλλά τα δεδομένα φαίνεται πως ανατρέπονται καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τη διαδοχή αναμένεται να διεκδικήσει ο επίσης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Κων. Καλαμπαλίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καλαμπαλίκης φέρεται να ανακοίνωσε την απόφασή του, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε ομήγυρη μελών της παράταξης, παρόντος μάλιστα και του πρώην δημάρχου Κων. Τζανακούλη, σύμφωνα, με τις ίδιες πληροφορίες.

Έτσι στην αυριανή ολομέλεια της παράταξης, στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», τη διαδοχή της παράταξης εκτός από τον προτεινόμενο Αθαν. Μαμάκο, θα διεκδικήσει και ο Κων. Καλαμπαλίκης, με τη διαδικασία επιλογής του επικεφαλής της παράταξης να μην είναι ακόμη γνωστή.

Η εξέλιξη αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τα εσωκομματικά της ΝΔ, αφού με την υποψηφιότητα Καλαμπαλίκη ουσιαστικά αυξάνονται στους έξι συνολικά οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τη στήριξη της ΝΔ και να ηγηθούν ψηφοδελτίου που θα κατέλθει στις εκλογές για τον Δήμο Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι πέντε υποψήφιοι (Ρένα Καραλαριώτου,  Θαν. Μαμάκος, Μάρ. Ξηρομερίτης, Κων. Σαμουρέλης και  Γρηγ. Πρεζεράκος) αποδέχθηκαν πρόσκληση του πρώην δημάρχου Κων.Τζανακούλη και συμμετείχαν – πριν μια εβδομάδα - σε συνάντηση στο αγρόκτημά του στη Μεσοράχη.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία Τζανακούλη ελήφθη με αφορμή τη συμμετοχή του στην Επιτροπή της ΝΔ που θα εισηγηθεί τους υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους, στον πρόεδρο του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη.

Η συνάντηση της Μεσοράχης έγινε εν αγνοία του κ. Καλαμπαλίκη που φαίνεται να αιφνιδιάσθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Μαμάκος κλήθηκε ως επικεφαλής της παράταξης Τζανακούλη. Ετσι ο κ. Καλαμπαλίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση φίλων και μελών της παράταξής του, παρόντος επίσης του κ. Τζανακούλη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διαδεχθεί τον πρώην δήμαρχο στην παράταξη και επί της ουσίας να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ.

Προς το παρόν απομένει να αποδειχθεί, αύριο το βράδυ, ποιος εκ των δύο θα διαδεχθεί τελικά τον κ. Τζανακούλη και θα ηγηθεί της παράταξης, η οποία θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις εκλογές του Μαΐου.

Να σημειωθεί τέλος πως σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές διαδικασίες και τους υποψηφίους που θα στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση, με βάση τα σημερινά δεδομένα, το χρονοδιάγραμμα - όπως διευκρίνιζαν στην «Ε» στελέχη της ΝΔ, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου. Εξέλιξη που θα καθορίσει τη στάση των υποψηφίων μνηστήρων αλλά και το ζητούμενο για τη ΝΔ, να υπάρξει ενωτικό ψηφοδέλτιο στον Δήμο Λαρισαίων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass