Εναρξη των κατηχητικών στις 7 Οκτωβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 15:21

Με αφορμή την έναρξη των κατηχητικών ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος εξέδωσε μήνυμα προς τους πιστούς το οποίο θα αναγνωστεί στους ναούς.  

«Αδελφοί μου, την 7η Οκτωβρίου αρχίζουν τα Κατηχητικά Σχολεία στην Ιερά Μητρόπολή μας. Μια νέα κατηχητική χρονιά αρχίζει στην Εκκλησία μας και παρακαλώ θερμά όλοι να εργασθούμε με ζήλο για να ξαναζωντανέψη αυτός ό ιερός θεσμός στις πόλεις και τα χωριά μας.

Η κατήχησις είναι χρέος ιερό ολων μας. Και εσείς οι γονείς κι εμείς οι ιερείς και οι πολυπληθείς Κατηχηταί της Μητροπόλεώς μας πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ξεκινήσουμε με θείο ζήλο αυτό το όμορφο έργο. Βοηθήστε μας να πυκνώσουμε τις φάλαγγες των κατηχητοπαίδων. Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά στην Εκκλησία, για να τ' Απομακρύνουμε από τούς χώρους των κινδύνων, Εμπιστευθήτε μας αυτό τον πολύτιμο θησαυρό, τα παιδιά σας, μια ώρα την εβδομάδα για να τούς μεταδώσουμε ανόθευτη την Ορθόδοξη Πίστη μας, για να μεταγγίσετε έτσι νέο αίμα στην Εκκλησία μας. Στην Εκκλησία που βάλλεται, αλλά δεν νικιέται, στην Εκκλησία πού είναι ή σωτηρία μας και ή μοναδική ελπίδα του ανθρώπου. Στην Μητρόπολή μας τα Κατηχητικά Αρχίζουν την 7ην Οκτωβρίου. Στην Ενορία σας μπορείτε να πληροφορηθείτε τα προγράμματα των Κατηχητικών, και να στείλετε τα παιδιά σας. Μην ακούτε αυτούς πού διακηρύττουν ότι το Κατηχητικό "πέθανε" ή ότι είναι θεσμός παρατημένος ή οτιδήποτε άλλο. Τα Κατηχητικά πρέπει να υπάρχουν και να θάλλουν. Να λειτουργούν, για να αποδεικνύουν ότι ή Εκκλησία μας επιτελεί το Ιερό έργο της και καλεί στο θείο της γεώργιο τους νέους βλαστούς της.

Σας παρακαλώ θερμά να υποκινήσετε τους νέους και τα παιδιά να έρχονται κοντά μας. Να έρχονται στο κατηχητικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass