Εκλογή Μαμάκου με κάλεσμα για ενότητα στη ΝΔ

ΣΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΩΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΝ. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 22:18

Τον ενεργό ρόλο που θα διαδραματίσει η παράταξη "Λάρισα – Πόλη του Αύριο" σηματοδότησε η χθεσινή διαδικασία διαδοχής του πρώην δημάρχου Κων. Τζανακούλη στην ηγεσία της παράταξης.

Μετά από μυστική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 133 δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης από την ίδρυσή της, ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Αθαν. Μαμάκος είναι ο επικεφαλής της παράταξης και παράλληλα υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Ο Αθαν. Μαμάκος αναδείχθηκε πρώτος λαμβάνοντας 71 ψήφους έναντι 46 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιος Κων. Καλαμπαλίκης, ενώ 14 ψήφους έλαβε ο τρίτος υποψήφιος, Γιάννης Οικονόμου που μάλλον αιφνιδίασε καθώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά τη χθεσινή συνέλευση της παράταξης.

Ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης στοχεύοντας στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά από 20 χρόνια στην ηγεσία της παράταξης, αποσύρθηκε κινώντας τη διαδικασία διαδοχής, με τους κ. Καλαμπαλίκη και Οικονόμου να εκδηλώνουν την επιθυμία τους να διαδεχθούν τον κ. Τζανακούλη έναντι του κ. Μαμάκου που θεωρούνταν αλλά και αποδείχθηκε το φαβορί για την ηγεσία της παράταξης.

Η εκλογή Μαμάκου ωστόσο σηματοδοτεί παράλληλα την ένταση των προσπαθειών που θα καταβληθούν στον χώρο της ΝΔ έτσι ώστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεκδικήσει τον Δήμο Λαρισαίων με ενωτικό ψηφοδέλτιο, ανάγκη που σημείωσαν και οι τρεις υποψήφιοι για την αρχηγία στην παράταξη Τζανακούλη.

Η συνέλευση της παράταξης – που δεν θύμιζε τις μαζικές εκδηλώσεις των προηγουμένων ετών - έγινε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» αφού την προηγούμενη, οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν τη διαδικασία εκλογής με μυστική ψηφοφορία χωρίς άλλες αναβολές με δεδομένο ότι η ΝΔ σε ένα μήνα περίπου αναμένεται να ανακοινώσει τη στήριξή της στον υποψήφιο δήμαρχο της Λάρισας, όπως σε έξι συνολικά μεγάλες πόλεις.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τον κ. Τζανακούλη να αναφέρεται στην ιστορία της παράταξης και να εστιάζει στο έργο επί δικής του δημαρχίας, ασκώντας παράλληλα κριτική για κωλυσιεργία σε σχεδιασμένα έργα στη σημερινή δημοτική αρχή. Για να υπογραμμίσει αναφερόμενος στη διαδικασία πως "η παράταξη παραμένει ζωντανή και πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει ηγεσία ενώ καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα".

"Εμείς δεν είμαστε διασπαστές, εμείς στηριχθήκαμε από τη ΝΔ, ήμασταν ιδεολόγοι και «δεοντολόγοι» αλλά ζήσαμε την αχαριστία και τη συκοφαντία στο μέγιστο βαθμό" πρόσθεσε ο κ. Τζανακούλης αποφεύγοντας τις ονομαστικές αναφορές.

Για να αναφερθεί επίσης στην πρωτοβουλία του να καλέσει τους υποψηφίους που διεκδικούν το χρίσμα της ΝΔ σημειώνοντας την ανάγκη "να υπάρξει από όλες τις πλευρές" διάθεση για συνεργασία, σημειώνοντας για μια ακόμη αφορά ότι η ΝΔ θα δώσει "χρίσμα" στη Λάρισα.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της παράταξης Γιάν. Οικονόμου απευθυνόμενος στους εκλέκτορες σημειώνοντας τη συναίνεση που τον διέκρινε κατά τη θητεία του, ζήτησε την ψήφο των παρισταμένων υπογραμμίζοντας ότι "η πόλη χρειάζεται έναν συνδυασμό και όχι δύο ή τρεις".

Παριστάμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κων. Γιαννούλας παρενέβησαν ζητώντας από τους υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το αν θα σεβαστούν το αποτέλεσμα.

Ο κ. Καλαμπαλίκης στην ομιλία του αφού έπλεξε το εγκώμιο Τζανακούλη, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για να σημειώσει μεταξύ άλλων πως "η Λάρισα χρειάζεται ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και όχι διασπορά δυνάμεων" προτείνοντας τη συγκρότηση επιτροπής που θα οδηγήσει στο τραπέζι του διαλόγου της παρατάξεις της κεντροδεξιάς "για να κερδίσουμε από την πρώτη Κυριακή" όπως είπε.

"Η παράταξή μας είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί" είπε στην ομιλία του ο κ. Μαμάκος που επίσης εξήρε το έργο Τζανακούλη. Για να παρουσιάσει επιγραμματικά το όραμά του για τη Λάρισα. "Επιθυμία μου" υπογράμμισε ο κ. Μαμάκος "είναι η παράταξή μας να είναι ενεργή και να διαδραματίσει σημαίνοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στον Δήμο Λαρισαίων. Με όχημα την εμπειρία των προηγούμενων ετών αλλά και εφοδιασμένοι με τη δημιουργική ορμή του νέου να αποτελέσουμε παράγοντα σύνθεσης και δημιουργίας. Να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που είναι σε αδράνεια προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας και να υλοποιήσουμε το όραμά μας για μια σύγχρονη και φιλική προς τον δημότη πόλη.

Να ανοίξουμε την παράταξή μας σε όλους εκείνους που θέλουν να γίνουν κοινωνοί στην προσπάθειά μας για συνεργασία, συλλογική προσπάθεια και συσπείρωση γύρω από κοινές επιδιώξεις και οράματα που μας εμπνέουν όλους" κατέληξε.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία στην οποία είχαν δικαίωμα ψήφου όλοι όσοι διετέλεσαν σύμβουλοι της παράταξης, από το 1998 έως και το 2014, με 133 παρευρισκόμενους να ψηφίζουν αναδεικνύοντας τον κ. Μαμάκο στην ηγεσία της παράταξης με 71 ψήφους, δεύτερο τον κ. Καλαμπαλίκη με 46 ψήφους και τρίτο τον κ. Οικονόμου με 14 ψήφους, ενώ βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Με τον κ. Μαμάκο, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να ευχαριστεί τους συμμετέχοντες "σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία" όπως τη χαρακτήρισε, να υπόσχεται συνεργασία με τους άλλους υποψηφίους και να υπογραμμίζει ότι "η παράταξη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα".

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass