«Μαύρη» διαμαρτυρία συμβασιούχων

ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2018 22:04
Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των συμβασιούχων του νομού Λάρισας, στην πανελλήνια κινητοποίηση στην Αθήνα Στιγμιότυπο από τη συμμετοχή των συμβασιούχων του νομού Λάρισας, στην πανελλήνια κινητοποίηση στην Αθήνα

Ντυμένοι στα μαύρα, με συνοδεία πένθιμης μουσικής, συμβασιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του νομού Λάρισας, αλλά και όλης της χώρας, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών, με ένα και μοναδικό αίτημα:

να τύχουν αυξημένης μοριοδότησης (λόγω της προϋπηρεσίας τους) στα προβλεπόμενα προσόντα της προκήρυξη πρόσληψης μόνιμων εργαζομένων, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου.

Ο εργαζόμενοι συμβασιούχοι- ορισμένου χρόνου- του προγράμματος στις δομές του νομού Λάρισας, είχαν δυναμική παρουσία στην πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και όπως αναφέρει στην «Ε» η Λαρισαία και επί 16 χρόνια εργαζόμενη στο πρόγραμμα, κ. Κατερίνα Σπανού «στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία των συμβασιούχων είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι απάντησαν ότι θα συζητήσουν το αίτημα των συμβασιούχων και εντός του Οκτωβρίου θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για πρόσληψη 3.000 ατόμων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό».

Δεν δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους, ενώ οι συμβασιούχοι επέμεναν ότι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ, και ζητούν να υπάρξει ένα δίκαιο σύστημα στα προσόντα προσλήψεων, λαμβάνοντας αυξημένα μόρια για την προϋπηρεσία τους οι εργαζόμενοι που απασχολούνται χρόνια στο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στο νομό Λάρισας εργάζονται 64 άτομα και 3.200 πανελλήνια.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass