«Θα ξαναβρούμε μπροστά μας τα κάπιταλ κοντρόλς…»

Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 22:10

«Θα ξαναβρούμε μπροστά μας τα κάπιταλ κοντρόλς…» υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά», κ. Θάνος Τζήμερος, σχολιάζοντας την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διβάνι στη Λάρισα.

«Εισβολή στην Ελλάδα», χαρακτήρισε το μεταναστευτικό, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως αποτελεί «μνημείο εθνικής ντροπής, μια μαύρη σελίδα για την Ελλάδα».

Ο κ. Τζήμερος, βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, προκειμένου -όπως είπε- να συζητήσει «με παραγωγικούς ανθρώπους που υπάρχουν ακόμη στη χώρα και επιμένουν να εργάζονται παρά την καταδίωξη που δέχονται, με σκοπό να συζητήσουμε πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης, παρουσιάζοντας παραδείγματα χωρών που ήταν σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μας. Οργανώνεται μια δύναμη παραγωγικών ανθρώπων, και του δημοσίου τομέα, κόντρα στον κρατισμό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εχθρός της Ελλάδας είναι το πολιτικό της σύστημα. Η χώρα σέρνεται με την κοιλιά σχεδόν δέκα χρόνια τώρα, γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να κάνει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται, δηλαδή απελευθέρωση της οικονομίας, φιλελευθεροποίηση της αγορά, μείωση του δημοσίου, περιστολή των μεγάλων συντάξεων από 2.000 και άνω. Είναι μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικού και νομικού χαρακτήρα.

Η Ελλάδα δεν είναι κυβερνήσιμη, διότι ο κρατικός συνδικαλισμός είναι ένα παρακράτος ισχυρότερο από το κανονικό κράτος.

Αν δεν αλλάξουν αυτά, δεν πρόκειται να έρθει καμία ανάπτυξη».

Σε ερώτηση της «Ε» για την κατάρρευση των Ελληνικών τραπεζών

και την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται με την πτώση των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο, απαντά: «Οι τράπεζες είναι αυτές που σέρνουν τον χορό της κατάρρευσης στο Χρηματιστήριο και η κατάρρευσή τους οφείλεται στο ότι το πολιτικό σύστημα συνειδητά δεν αντιμετωπίζει τα «κόκκινα δάνεια», τα οποία είναι μια ανοιχτή φλέβα που αιμορραγεί συνεχώς. Και δεν κλείνει με ευχές.

Εμείς είχαμε προτείνει τα «κόκκινα δάνεια» να παραταθούν ακόμη και πέραν του προσδόκιμου ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο που να χαρίζεται, να διαγράφεται ή να παγώνει.

Οι κυβερνήσεις πάγωσαν τα κόκκινα δάνεια, με αποτέλεσμα να αυξηθούν, όταν το ξεπαγώσεις θα είναι πολύ χειρότερο από ‘κει που το άφησες. Πρέπει να κλείσει αυτή η πληγή με έναν τρόπο δίκαιο και οικονομικά εφικτό, αλλιώς καταρρέουν οι τράπεζες. Φαίνεται ότι πάμε σε μια καινούργια ανακεφαλαιοποίηση. Τα κάπιταλ κοντρόλς θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας».

Ο κ. Τζήμερος κατήγγειλε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση και πρότεινε: «την αντικατάσταση των χιλιάδων σελίδων της φορολογικής νομοθεσίας με τρεις αράδες: 1)Γραμμικός φόρος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα 12% 2) Όλα τα έξοδα αναγνωρίζονται και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα 3) ΦΠΑ 15% και 9% σε είδη πρώτης ανάγκης.

Τα παραπάνω εξαφανίζουν τη φοροδιαφυγή, διότι γίνεται ασύμφορη, και κυκλοφορεί το χρήμα γρήγορα, απλοποιείται η φορολογική νομοθεσία και τέλος το αφορολόγητο το διαμορφώνει μόνος του ο καθένας, διότι αν ξοδεύεις ό,τι βγάζεις δεν θα φορολογηθείς καθόλου, διότι το κράτος έχει εισπράξει ήδη τον ΦΠΑ.

Αυτή είναι η μαγική συνταγή που έκανε την Εσθονία να είναι πρότυπο ανάπτυξης, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία. Η Ελλάδα είναι ένα μαγαζί που θέλει πελάτες και πρέπει να είναι ανταγωνιστικό».

«ΕΙΣΒΟΛΗ»

Για το μεταναστευτικό δήλωσε: ««Είναι μια εισβολή, που μάλιστα η χώρα μας την πληρώνει…», ενώ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «μνημείο εθνικής ντροπής, μια μαύρη σελίδα για την ιστορία της Ελλάδας» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι γείτονές μας θα έχουν επεκτατικές διαθέσεις προς τη χώρα μας…

 Ο κ. Τζήμερος παρουσιάζοντας την ταυτότητα του κόμματος κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε ένα κόμμα κατά του κρατισμού, υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και δεν έχει καμία πελατειακή δέσμευση και δουλεία. Μόνο η «Δημιουργία Ξανά» μπορεί να σπάσει αυγά να συγκρουστεί με τον μηχανισμό αλισβερισιού και ψηφοθηρίας…»

Μαζί του, στη συνέντευξη Τύπου, βρέθηκαν ο πρόεδρος του συμβουλίου της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κολτσίδας και το μέλος κ. Ρόννη Νούτσια.

* Ο κ. Τζήμερος θα βρίσκεται σήμερα στην Καρδίτσα, όπου στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Κιέριον» και στις 2 μ.μ. ακολουθεί ομιλία του. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Μουσείο «Βασίλης Τσιτσάνης» στα Τρίκαλα, όπου στις 7 μ.μ θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει ομιλία στις 8 μ.μ.

Αύριο Κυριακή, στο ξενοδοχείο «PARK» στον Βόλο, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 7.30 μ.μ.

Να σημειωθεί ότι την οργάνωση της περιοδείας του Θ. Τζήμερου στη Θεσσαλία έχει αναλάβει το νέο επταμελές συμβούλιο της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass