Ολοκληρώνεται το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 15:00

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας, που συγκέντρωσε από προχθές το ενδιαφέρον σύσσωμης της καρδιολογικής κοινότητας σε ολόκληρη τη χώρα.


Η χθεσινή ημέρα του συνεδρίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Ιμπέριαλ” επιφύλαξε στους συνέδρους και σε παράλληλες συνεδρίες δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούσαν στον τρόπο συγγραφής μιας επιστημονικής εργασίας αλλά και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, συνέχεια του προχθεσινού σεμιναρίου.
Στο βασικό κορμό του συνεδρίου η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις χρόνιες ολικές αποφράξεις των στεφανιαίων αρτηριών και συνεχίστηκε με διάλεξη για τις εκφυλιστικές καρδιακές νόσους αλλά και δύο επιστημονικές αντιπαραθέσεις για την CRP ως αξιόπιστο προβλεπτικό παράγοντα καρδιαγγειακών νοσημάτων και τη συμβολή της βιταμίνης D στην καρδιαγγειακή προστασία.
Ακολούθησε Καρδιαγγειακό Σεμινάριο με θέμα την κλινική παθοφυσιολογία του καρδιαγγειακού συστήματος όπου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων στη συμβολή της ανοσοσηματοδότησης στον έλεγχο της καρδιακής, την ενδοθηλιακή διαπερατότητα, εναπόθεση LDL και τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, τα εναλλακτικά αίτια μυοκαρδιακής ισχαιμίας, τα πέντε θανατηφόρα αίτια προκαρδίου άλγους εκτός από το έμφραγμα του μυοκαρδίου και την φόρτιση πίεσης της δεξιάς κοιλίας.
Η χθεσινή συνεδρία ολοκληρώθηκε το βράδυ με διακεκριμένες διαλέξεις σχετικές με τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα πέραν της ρήξης της αθηρωματικής πλάκας, τη φλεγμονή και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τα μοντέλα κινδύνου για την αξιολόγηση της καρδιακής ανεπάρκειας, και τους μελλοντικούς θεραπευτικούς στόχους στην αντιθρομβωτική αγωγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass