Αδιάβατη - διάβαση για τα άτομα με αναπηρίες

ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 15:22

Ένα πρόσθετο εμπόδιο αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες που θα θελήσουν να διασχίσουν τη διάβαση πεζών στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ολύμπου, στο ύψος της πλατείας του Αγ. Μπλάνα.

Στο πλαίσιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των μέτρων προστασίας των πεζών μετά και τη λειτουργία δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στην οδό Κύπρου, στη διασταύρωσή της με την οδό Ολύμπου και στη διάβαση πεζών τοποθετήθηκαν προστατευτικά πλέγματα («φράχτης») προκειμένου η διέλευση να γίνεται από συγκεκριμένα σημεία και να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Ωστόσο αυτοί που τοποθέτησαν τα πλέγματα παρέβλεψαν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο της συγκεκριμένης διάβασης, είναι το μόνο προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) που αντιμετωπίζουν ένα ακόμη πρόβλημα, παρότι τα τελευταία χρόνια με ένταση έχουν αναδειχθεί τα προβλήματα προσβασιμότητας.

ΟΔΗΓΟΣ

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και με τις προβλεπόμενες για τα ΑμεΑ θέσεις σταθμεύσεως που με το πρόσχημα της προσωρινής στάθμευσης καταλαμβάνουν οδηγοί Ι.Χ. αλλά και επαγγελματίας οδηγοί. Όπως σημειώνει Λαρισαία, επαγγελματίας οδηγός, στάθμευσε προχθές σε θέση ΑμεΑ του Συλλόγου Λάρισας, αποκλείοντας τους γονείς που αναμένονταν να αφιχθούν για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Μάλιστα όταν από τη Λαρισαία τού ζητήθηκε ευγενικά να αποχωρήσει, αντί να απελευθερώσει τη θέση τής απάντησε ότι θα επιστρέψει σε λίγα λεπτά, με γονείς να κάνουν κύκλους με το αυτοκίνητό τους και τελικά να διακόπτουν την κυκλοφορία καθώς υποχρεώνονταν να σταθμεύουν στη μέση του δρόμου προκειμένου να επιβιβαστούν τα παιδιά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass