Από όργανα άθλησης μέχρι αναψυκτήρια στο ποτάμι…

* Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 22:45

Μεγαλύτερες παρεμβάσεις σχεδιάζει ο Δήμος Λαρισαίων στο ποτάμι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών χώρων αναμένεται να προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις μέσα από επιχειρησιακά προγράμματα Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης που θα περιλαμβάνουν μέχρι και την ανάπτυξη δημοτικών αναψυκτηρίων.

Με την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου δίπλα στην κοίτη του Πηνειού και την τοποθέτηση των οργάνων εκγύμνασης, βρέθηκαν χθες το απόγευμα και συνομίλησαν με πολίτες που καθημερινά γυμνάζονται στο ποτάμι ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα αθλητισμού Γιάννης Αλεξούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αναστασίου και ο πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Δαούλας. «Είναι μια προσφορά προς τους συμπολίτες που κατεβαίνουν στον Πηνειό, που αθλούνται και ζητούσαν κάτι επιπλέον για να μπορέσει το περπάτημα να εμπλουτιστεί με τη χρήση των οργάνων για καλύτερη εκγύμναση και υγεία», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης προσθέτοντας ότι «αυτές τις ημέρες γυμναστές από το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου θα μοιράζουν έντυπο υλικό και θα δίνουν συμβουλές για ασκήσεις προκειμένου να γίνεται σωστή χρήση των οργάνων».

Όπως αναφέρθηκε χθες, η εγκατάσταση αυτή θα συμπληρωθεί και με άλλα στοιχεία τέτοια μέσα στο ποτάμι, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η μόνη παρέμβαση που πρόκειται να γίνει. Ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Το επόμενο διάστημα θα βγει από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ ειδική πρόσκληση για τα ποτάμια και θα είμαστε μελετητικά έτοιμοι να επεκτείνουμε το έργο μας από την περιοχή της ΔΕΥΑΛ μέχρι και την περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου. Η μελέτη ετοιμάζεται και θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να κατεβαίνει στο ποτάμι γιατί πράγματι είναι πόλος έλξης για όλη την πόλη. Αυτή η ήπια παρέμβαση πρέπει να συνεχιστεί. Εφόσον ξεπεράσουμε το νομικό πλαίσιο και τα ζητήματα των ιδιοκτητών που εμπλέκονται στο ποτάμι, θα μπορέσουμε ενδεχομένως να έχουμε κάποια δημοτικά αναψυκτήρια τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στον πολίτη που κατεβαίνει να μπορεί να καθίσει να πιει τον καφέ του, να διαβάσει ένα βιβλίο. Να αποτελέσει πόλο έλξης με καλύτερο τρόπο από ό,τι είναι σήμερα».

Πρόθεση του Δήμου είναι εκτός από το ποτάμι να δημιουργηθούν ελεύθεροι αθλητικοί χώροι και σε άλλες περιοχές της πόλης και ένας από αυτούς είναι στο πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ). «Θα δημιουργηθεί και εκεί ένας μικρός αθλητικός πυρήνας τέτοιου είδους που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επισκέπτονται το συγκεκριμένο πάρκο να έχουν τη χαρά να γυμναστούν», ανέφερε ο δήμαρχος.  

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass