Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2018 15:20

Κατηχητικά και χορωδία στον Άγ. Νικόλαο

Συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων στην ενορία του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των μαθητών του Δημοτικού και το απόγευμα στις 5 των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.  Εξάλλου κάθε Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι, στο φιλόξενο χώρο της «Κατακόμβης» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, γίνονται τα μαθήματα της παιδικής και νεανικής χορωδίας. Έμπειροι καθηγητές μουσικής διδάσκουν στα παιδιά κλασική μουσική και όμορφα τραγούδια, με επικεφαλής τον καθηγητή Μουσικής κ. Νικόλαο Οικονόμου, διδάκτορα Σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Απευθύνεται θερμή παράκληση σε όλους τους γονείς να ανταποκριθούν στην έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως και να στείλουν τα παιδιά τους, ώστε να στελεχώσουν τα κατηχητικά και να κοσμήσουν με την παρουσία και τις γλυκύτατες φωνές τους τη χορωδία της Ιεράς  Μητροπόλεως.

 

Τιμάται η μνήμη του Αγ. Ιωάννου Μονεμβασιώτου

Σήμερα η εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτου και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται κάτω του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Χθες βράδυ τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ 'αρτοκλασίας και σήμερα το πρωί η θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί η ιερά παράκληση και τελετή του υψώματος. Προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

 

Ευχέλαιο και προσκύνημα λειψάνων

Μεθαύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου και πρώτου ιεράρχου των Ιεροσολύμων. Για τον λόγο αυτό την ημέρα αυτή στον Άγιο Αχίλλιο θα τελεστεί το πρωί θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6.30 το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, η σύσταση του οποίου οφείλεται στον Άγιο Ιάκωβο. Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του Ευχελαίου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ιερά λείψανα πολλών αγίων που φυλάσσονται στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπως του Αγ. Αχιλλίου, του Αγ. Λουκά Συμφερουπόλεως, της Αγ. Αναστασίας Ρωμαίας, του Αγ. Νίκωνος του «μετανοείτε», της Αγ. Μαρίνης, του Αγ. Νεκταρίου, του Αγ. Νικολάου του Πλανά, της Αγ. Χριστίνης, των Αγίων Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, του Αγ. Ιωάννου Μονεμβασιώτου, του Αγ. Γεδεών, του Αγ. Παντελεήμονος, του Αγ. Ιωάννου του Καλυβίτου, του Αγ. Γεωργίου Ραψάνης και άλλων.

 

Παρακλήσεις υπέρ  Άγ. Λουκά στον Άγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7:30 το βράδυ ψάλλονται οι παρακλήσεις στο νεοφανή Άγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι πιστοί θα έχουν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνούν τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του, που δώρισε στο ναό ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης, κυρός Ιγνάτιος.

 

Συνάξεις Νέων του Αγ. Αχιλλίου

Ξεκίνησαν οι καθιερωμένες συναντήσεις νέων της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου. Οι συνάξεις των νέων πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, 8.45 μ.μ. – 10.15 μ.μ. (αμέσως μετά την παράκληση του αγίου Λουκά) στην υπόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του ναού. Πρώτα τελείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα οι νέοι συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα, π. Ραφαήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass