Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αυτό έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου: Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλες τις σχολές, σχολεία και ιδρύματα της πόλης από καθηγητές και δασκάλους σχετικά με την εθνική επέτειο. Στις 12:00 απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο πεσόντων της πόλης μας.  

Κυριακή 28 Οκτωβρίου: Στις 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8:00 επίσημη έπαρση σημαίας. Στις 10:30 π.μ. άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Tυρνάβου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Aλμυρού κ. Ιγνάτιος.  Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Κασσίδα Ασπασία, διευθύντρια του 14ου Γενικού Λυκείου Λάρισας. Στις 11:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων, από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Στις 11:30 η παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσοι αναγνωρισμένοι σύνδεσμοι, σύλλογοι, οργανώσεις και λοιπά επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι την 26η Οκτωβρίου, θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι την 12η μεσηβρινή της 25ης Οκτωβρίου, στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας (Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φυσικής Αγωγής) (τηλ.2414-400093) ή στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (τηλ. 2413-506469).

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης της 28ης Οκτωβρίου στην Ελασσόνα περιλαμβάνει:

-7:30 π.μ. Εκτέλεση Εωθινού από την μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου.

-8:30 π.μ. Έπαρση Σημαίας

-10:00 π.μ. Προσέλευση εκπροσώπων Σωματείων, Οργανώσεων κλπ. στον Μητροπολιτικό Ναό.

-10:15 π.μ. Προσέλευση επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

-10:30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Εθνικός Ύμνος.

- 11:00 π.μ. Έναρξη παρέλασης πολιτικών τμημάτων ενώπιον των αρχών της πόλης. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (πρ. ΚΕΔΕ).

6 :30 μ.μ. Υποστολή Σημαίας.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Ο Δήμος Τεμπών έχει καταρτίσει το κάτωθι πρόγραμμα ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου:

- 7 π.μ.: Η μπάντα της Μουσικής Σχολής του Δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου εθνικά εμβατήρια.

- 8 π.μ.: Θα ηχήσει τρεις φορές η σειρήνα, θα ακολουθήσουν ισάριθμες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης και 28 πυροβολισμοί από τους Προσκόπους.

- 8.30 π.μ. : Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων με τη φροντίδα του Δήμου και τη συμμετοχή των Προσκόπων.

- 10 π.μ.: Υποδοχή επισήμων από την μπάντα της Μουσικής Σχολής και από τις σημαίες των Σχολείων και των Προσκόπων, τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Συκουρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας μέσα στον χώρο της εκκλησίας, μετά τη δοξολογία από τον εκπρόσωπο του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τις Τοπικές Αρχές καθώς και από Φορείς και Οργανώσεις. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τμήμα μαθητών και μαθητριών του Λυκείου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 Παρέλαση στην οδό Αγίου Κων/νου.

- 7 μ.μ.: Λαμπαδοφορία και υποστολή σημαίας από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Με επισημότητα θα γιορτασθεί και στην Αγιά η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Δήμος Αγιάς, από την 8η πρωινή ώρα αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ως και τη δύση του ηλίου την Κυριακή 28 του μηνός προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών.

Το πρωί της Παρασκευής, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορτές με ομιλίες, ποιήματα και θεατρικά, ενώ στις 11:30 π.μ. θα αποδοθούν τιμές στο Ηρώο των Πεσόντων από τους μαθητές, παρουσία των Τοπικών Αρχών.

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στις 11:30, θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τιμά ο Δήμος Κιλελέρ και οργάνωσε το εξής πρόγραμμα εκδηλώσεων: Προσέλευση των αρχών στον χώρο του ΚΑΠΗ στη Νίκαια στις 9:30 και στη συνέχεια εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας κυρία Βασιλική Πιλάτου.

Στις 10:45 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου στην πλατεία.

Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Νίκαιας επί της οδού Φαρσάλων, παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου, και δεξίωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass