«Η καθαριότητα της πόλης είναι ευθύνη όλων μας»

«ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΣΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ», ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 16:30

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο τοπικό Τύπο, σχετικά με το επίπεδο καθαριότητας και τη γενικότερη εικόνα της πόλης στον τομέα αυτό, ειδικά δε στα σημεία του πεζοδρομημένου κέντρου όπου τοποθετήθηκαν και άρχισαν να λειτουργούν υπόγεια συστήματα κάδων απορριμμάτων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Απ. Σουρλαντζής διευκρινίζει και επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Είναι γνωστό και σαφές σε όλους του δημότες μας, ότι πρωταρχικό μέλημα της παρούσας Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, με την αναμόρφωση της γενικότερης εικόνας του κέντρου της πόλης μας και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό με την τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στο πεζοδρομημένο κέντρο, μαζί με τα στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενημερώσαμε πόρτα- πόρτα όλα τα εμπορικά καταστήματα των πεζοδρόμων με διανομή έντυπου υλικού για την ορθή χρήση των συστημάτων αυτών.

Παράλληλα και με στόχο την αλλαγή των κακών πρακτικών και των φαινομένων που αφορούν ιδίως στην απόθεση και έκθεση χαρτοκιβωτίων σε κοινόχρηστους χώρους (και με λάθος τρόπο και σε ώρες που αμαυρώνουν τη γενικότερη εικόνα του κέντρου) διανεμήθηκε εκ νέου στον εμπορικό κόσμο ενημερωτικό υλικό για την ορθή διαχείριση των χαρτοκιβωτίων. Επίσης αυστηρά επισημάνθηκε από μέρους της ότι από τούδε και στο εξής θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα ο Κανονισμός Καθαριότητας σε τυχόν παραβάσεις.

Είναι προφανές ότι η επιβολή προστίμων δεν αποτελεί ούτε προτεραιότητα ούτε βεβαίως αυτοσκοπό της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αλλά το έσχατο μέσο συμμόρφωσης των συμπολιτών μας σε μία ευνομούμενη κοινωνία. Αυτό βέβαια αποτελεί και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού μας στις ειλικρινείς προσπάθειες της μεγάλης πλειοψηφίας των Δημοτών μας για διατήρηση της καθαριότητας και καλαισθησίας της πόλης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας συντονισμένα καθημερινά διενεργεί συστηματικούς ελέγχους και ήδη έχουν επιβληθεί τα πρώτα πρόστιμα στις διαπιστωθείσες παραβάσεις.

Καθόσον όταν κυριαρχεί η ατιμωρησία δεν μπορούμε να μιλάμε για ευνομούμενη πόλη και Πολιτεία».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. αντιδήμαρχος επισημαίνει και διαβεβαιώνει ότι «οι προσπάθειες που ξεκίνησαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την αναμόρφωση της εικόνας του κέντρου με την κατανόηση και τη συνδρομή των συμπολιτών μας, θα συνεχιστούν αμείωτες ώστε να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι δεν θα υπάρχει πρόσφορος χώρος για τη συνέχιση των κακών πρακτικών σε όσους αγνοούν και περιφρονούν εν τέλει όλο το κοινωνικό σύνολο. Γιατί η καθαριότητα της πόλης δεν είναι απλώς υπόθεση όλων μας, είναι ευθύνη όλων μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass