Φόρος τιμής στις Λαρισαίες Ερυθροσταυρίτισσες του ΄40

Ο Ε.Ε.Σ. ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 22:00

Την Ερυθροσταυρίτισσα εθελόντρια κ. Ζίνα Οικονόμου – Πατέρα τίμησε χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Ερυθρός Σταυρός απέτισε φόρο τιμής στις Λαρισαίες Ερυθροσταυρίτισσες του 1940 και όπως ανέφερε η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ρουμπίνη Λεονταρή «σήμερα τιμώντας το έπος του 1940 ο Ε.Ε.Σ. Λάρισας τιμά τις Λαρισαίες Ερυθροσταυρίτισσες και ιδιαίτερα την κ. Ζίνα Οικονόμου – Πατέρα».

Οι γενναίες αυτές Ελληνίδες ερυθροσταυρίτισσες αντιμετώπισαν άξια τις οξυμένες νοσηλευτικές ανάγκες: πρόσφεραν κουβέρτες για ζεστασιά, σκηνές για στέγαση, τρόφιμα στους πεινασμένους, έκαναν εμβολιασμούς για πρόληψη, χορήγησαν φάρμακα για τους αρρώστους, περιποιήθηκαν τραύματα και φρόντιζαν τα κρυοπαγημένα πόδια των ηρώων στρατιωτών. «Ο Ε.Ε.Σ. είναι συνώνυμο της προσφοράς προς τον άνθρωπο, για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους που υπηρέτησαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τον χαιρετισμό του.

Στο έπος του 1940, η θαυμαστή και αστείρευτη ψυχή της μοναδικής Ελληνίδας, έγραψε χρυσές σελίδες προσφοράς, ηρωισμού και αυτοθυσίας, που θα μείνουν χαραγμένες στην Ιστορία. «Η θυσία τους γράφτηκε στην Ιστορία με χρυσά ανεξίτηλα γράμματα. Είναι σύμβολα ειρήνης, ελευθερίας, αλληλεγγύης, ομοψυχίας. Επιβάλλεται να αποτιμήσουμε την προσφορά τους και να τους μοιάσουμε», υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Οι Ερυθροσταυρίτισσες είναι εκείνες οι γυναίκες που διακατέχονταν από πνεύμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας καθώς και από υψηλό αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, εν μέσω πολέμου και καταστροφής, εθελοντικά, μάχονταν και αυτές, στην πρώτη γραμμή του πολέμου ή στα μετόπισθεν, φροντίζοντας τραυματίες, οργανώνοντας νοσοκομεία. Που όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης είναι εκείνες οι γυναίκες, οι εθελόντριες, ένα παράδειγμα ανθρώπων που τοποθέτησαν το «εμείς» πιο πάνω από το «εγώ», θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

Σχολιάζοντας σε δηλώσεις της η κ. Ρουμπίνη τις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο Ε.Ε.Σ. υπογράμμισε ότι «όσο υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη θα υπάρχει και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επομένως ευελπιστούμε ότι την κρίση θα την περάσουμε».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Μαριάννα Ζάχου στο τραγούδι, ο Σπύρος Καβαλλιεράτος στην κιθάρα και ο Νίκος Έξαρχος στο πιάνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας Γιάννης Τόλιας, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Βασίλης Πινακάς.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass