Ασφαλτος και στους τελευταίους χωματόδρομους της Γιάννουλης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 22:10

Την προκήρυξη του έργου ασφαλτόστρωσης δρόμων στη Γιάννουλη δημοσιεύει σήμερα (αναλυτικά σε άλλη σελίδα στην «Ε») ο Δήμος Λαρισαίων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 935.000 ευρώ - από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων – μέσω του οποίου θα ασφαλτοστρωθούν και οι τελευταίοι χωματόδρομοι της Γιάννουλης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, για περισσότερα από δέκα χρόνια, δρόμοι εντός του σχεδίου πόλης παρέμεναν χωματόδρομοι δημιουργώντας προβλήματα, ειδικά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, στους δημότες Λάρισας που επέλεξαν να κατοικήσουν σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή της Γιάννουλης.

Πριν μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ) ασφαλτόστρωσης δρόμων στη Γιάννουλη. Με την πρώτη φάση καλύφθηκε περίπου το 40% των δρόμων ενώ με τον σημερινό διαγωνισμό θα καλυφθεί και το υπόλοιπο 60% του οδικού δικτύου.

Για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα και στις αρχές του νέου έτους – σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων - θα ξεκινήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης και των τελευταίων χωματόδρομων στην κατοικημένη περιοχή της Γιάννουλης. Να διευκρινισθεί ότι θα προηγηθούν επεκτάσεις αγωγών και κατασκευή φρεατίων απορροής ομβρίων σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ.

ΒΟΛΟΥ- ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ασφαλτόστρωσης της οδού Βόλου από τη διαχωριστική νησίδα στην είσοδο της πόλης έως τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Καραμανλή. Σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό - εφόσον τα καιρικά φαινόμενα το επιτρέψουν - τότε το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε μια εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως η ασφαλτόστρωση τριών «εισόδων» της πόλης (Βόλου, Καρδίτσης και Φαρσάλων) αποτελούν ξεχωριστή εργολαβία - προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ - από τις ασφαλτοστρώσεις κεντρικών και συνοικιακών οδών, έργο που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος σχεδιασμός θέλει, με την ολοκλήρωση του έργου στη Βόλου να ασφαλτοστρωθεί η οδός Καρδίτσης από το ύψος των σχολικών συγκροτημάτων (3ο Γυμνάσιο – Λύκειο) έως και την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου για να ακολουθήσει τέλος, η οδός Φαρσάλων η οποία θα ασφαλτοστρωθεί από το ύψος της διασταύρωσης με την περιφερειακή Τρικάλων έως την οδό Παναγούλη. Η έναρξη ωστόσο της τρίτης φάσης του έργου που αφορά στην οδό Φαρσάλων θα εξαρτηθεί και από τα καιρικά φαινόμενα.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass