Δρόμος "παγίδα" για τους μαθητές του 44ου Δημοτικού

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ - ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 22:06
Οι μαθητές του 44ου Δ.Σ. αναγκάζονται να διασχίζουν το οδόστρωμα ελλείψει πεζοδρομίων… Οι μαθητές του 44ου Δ.Σ. αναγκάζονται να διασχίζουν το οδόστρωμα ελλείψει πεζοδρομίων…

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική παρέμβαση για την επικινδυνότητα της οδού Θεοφράστου, μιας από τις κεντρικές οδούς της Νέας Πολιτείας, στο ύψος του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Η εισαγγελική έρευνα προκλήθηκε έπειτα από παρέμβαση γονέων οι οποία ανέφεραν την επικινδυνότητα της πολυσύχναστης οδού με αφορμή και τις ελλείψεις υποδομών, όπως τα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα μικροί μαθητές να περπατούν μέσα από οικόπεδα προκειμένου με ασφάλεια να φθάσουν στο σχολείο τους.

Τους χειμερινούς μήνες ωστόσο με αφορμή και τα καιρικά φαινόμενα τα παιδιά αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα, εξέλιξη επικίνδυνη για την ασφάλειά τους σε συνδυασμό με την έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής που διακρίνει ορισμένους οδηγούς οι οποίοι, παρά την εμφανή σήμανση, δεν τηρούν τον ΚΟΚ και αναπτύσσουν ταχύτητα.

Η εισαγγελική παρέμβαση και κατ' επέκταση η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. υποχρέωσαν τον Δήμο Λαρισαίων να επισπεύσει τις διαδικασίες και να τοποθετήσει φωτεινό σηματοδότη ο οποίος – εδώ και περίπου δύο μήνες - δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη ενώ σχεδιάζεται η κατασκευή πεζοδρομίων στους δρόμους κοντά στο σχολείο. Έργο που θα αμβλύνει το πρόβλημα σε μια συνοικία που – κατά μήκος τουλάχιστον της οδού Θεοφράστου - αναπτύχθηκε χωρίς να έχουν προβλεφθεί υποδομές.

ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

Το 44ο Δημοτικό Σχολείο κατασκευάσθηκε πριν από χρόνια στη συνοικία της Νέας Πολιτείας για να αντιμετωπισθεί το οξυμένο τότε στεγαστικό πρόβλημα της διαρκώς αναπτυσσόμενης συνοικίας. Ωστόσο η ανέγερση του σχολείου δεν συνοδεύτηκε από έργα που θα διασφάλιζαν, για παράδειγμα, την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών. Έτσι μικροί μαθητές Δημοτικού αναγκάζονται να περπατούν μέσα από οικόπεδα ή και από το οδόστρωμα όταν επικρατούν άσχημα καιρικά φαινόμενα, εξέλιξη επικίνδυνη με αφορμή και την έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής που διακρίνει ορισμένους οδηγούς.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Για την ασφαλή διέλευση των παιδιών το σχολείο διαθέτει σχολικούς τροχονόμους ενώ στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ήταν ενταγμένος και ο φωτεινός σηματοδότης που τοποθετήθηκε φέτος από τον Δήμο Λαρισαίων, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, την 11η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο δύο μήνες, μετά την τοποθέτηση του σηματοδότη, μέχρι σήμερα – άγνωστο γιατί - δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ακόμη.

Η εισαγγελική έρευνα υποχρέωσε τον Δήμο Λαρισαίων να επισπεύσει τις παρεμβάσεις στην ίδια περιοχή, με απώτερο σκοπό την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο. Έτσι αναμένεται να κατασκευασθούν πεζοδρόμια κατά μήκος της Θεοφράστου – τουλάχιστον κατά μήκος του σχολείου – αλλά και στις οδούς που καταλήγουν στην είσοδο του σχολείου όπως η Στέλ. Καζαντζίδη, η Αγίας Λαύρας και η Αλέκ. Αλεξανδράκη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass