«Απειλητικό μήνυμα του Αλβανικού Μηχανισμού προς τους Ελληνες»

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 15:54

«Την άμεση επέμβαση της ελληνικής πολιτείας, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στο αποτρόπαιο έγκλημα που διεπράχθη στον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ανήμερα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ», ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «ο Πύρρος».

Αναλυτικότερα αναφέρει: «Την ημέρα που οι Έλληνες απανταχού της υφηλίου γιόρταζαν μια από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες στιγμές της ιστορίας τους, αποτίοντας τιμή και δόξα στους ηρωικά πεσόντες του Αλβανικού μετώπου, έφτασε η θλιβερή είδηση της δολοφονίας του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Κατσιφά.

Εκφράζοντας το έντονο συναίσθημα των βορειοηπειρωτών που έχουν εγκατασταθεί και διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά μη λησμονώντας την καταγωγή και την πατρογονική τους εστία, ο Σύνδεσμος απαιτεί την άμεση επέμβαση της ελληνικής πολιτείας, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στο αποτρόπαιο έγκλημα που διεπράχθη προς τον συμπατριώτη μας, ανήμερα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Ας μη γελιόμαστε, η στυγνή δολοφονία στη συγκεκριμένη τοποθεσία τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελεί το απειλητικό μήνυμα του Αλβανικού μηχανισμού προς όλους τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις περιουσίες και κυρίως τα ιερά χώματά τους, τα όποια έχουν ποτιστεί με το αίμα των Ελλήνων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης των αγώνων του 1940, ως γνωστόν, αποτελούν «κόκκινο πανί» για το αλβανικό κράτος, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι με καμάρι ατενίζουν τη γαλανόλευκη, σε κάθε ευκαιρία εθνικής υπερηφάνειας. Το αυτονόητο δικαίωμα εθνικής έκφρασης, στοίχισε τη ζωή σε έναν ακόμη νέο άνθρωπο, ο οποίος «έπεσε» υπερασπιζόμενος την ελληνική σημαία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η λίστα των μαρτύρων αυξήθηκε κατά πολύ, τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα δολοφονημένα παιδιά του Αλίκου τον Δεκέμβρη του 1990, που προσπάθησαν να διαφύγουν στη μητέρα Ελλάδα. Ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, τον Αύγουστο του 2010, στη Χειμάρρα, ο οποίος το μόνο λάθος που έκανε, ήταν πως μιλούσε ελληνικά. Στις 28 Οκτωβρίου του 2018, στη μακρά λίστα με τα ονόματα, προστέθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς, ο οποίος υπερασπίστηκε ό,τι θεωρούσε ιερότερο γι’ αυτόν… τη γαλανόλευκη.

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις γύρω από τον Κωνσταντίνο, αλλά η αλήθεια είναι μία: η ελληνική σημαία ορθώς είχε αναρτηθεί στο μνημείο των πεσόντων. Είναι άλλωστε κάτι που ο Κωνσταντίνος δεν λησμονούσε να πράττει, σε κάθε εθνική επέτειο. Η κίνηση αυτή είναι καθ’ όλα νόμιμη όταν αναφερόμαστε στη διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνική μειονοτική ζώνη. Εν αντιθέσει με τον Κωνσταντίνο, αυτοί που εξαρχής παρανόμησαν είναι οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να υποστείλουν και να βεβηλώσουν το εθνικό σύμβολο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κωνσταντίνου, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πυροβόλησε στον αέρα.

Ο απώτερος μακροπρόθεσμος στόχος του αλβανικού κράτους μέσω της διαρκούς καλλιέργειας ενός κλίματος τρομοκρατίας κι εκφοβισμού, συνίσταται στην εκδίωξη του ελληνικού γηγενούς πληθυσμού, ο οποίος αποτελεί τροχοπέδη στα επεκτατικά και αλυτρωτικά του σχέδια.

Ο Κωνσταντίνος, είναι ένα ακόμη από τα θύματα, τα οποία θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον μακρύ κατάλογο των ηρώων, που το όνομά τους έχει χαραχθεί στην ιστορία του πολύπαθου έθνους μας. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσιφά. Το σημείο της θυσίας, δίπλα στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ηρώων του 1940, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζεται. Εκούσια ή ακούσια δημιουργήσατε έναν Ήρωα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass