Εξόρμηση στα οχυρά Ρούπελ

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 15:38

Τμήμα των οχυρών της «γραμμής Μεταξά» στο όρος Άγκιστρο και Μπέλλες (Κερκίνη) επισκέφτηκαν μαζί με τα παιδιά τους οι γονείς και κηδεμόνες του συλλόγου του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας. Ήταν μια εκδρομή απόδοσης τιμής ως ελάχιστη συνεισφορά στον αγώνα των εκεί πεσόντων άξιων αγωνιστών-ηρώων του 1940-1941 σε μια τοποθεσία που υπήρξε πεδίο σκληρής πολεμικής σύγκρουσης τον Απρίλιο του 1941.


Στο σύντομο οδοιπορικό τους, στην Κεντρική Μακεδονία, επισκέφτηκαν τα Οχυρά Ρούπελ, που υπήρξε ο κυματοθραύστης των Γερμανικών στρατευμάτων που τόλμησαν να εισβάλλουν στη χώρα μας από τη διάβαση του Στρυμόνα. Ξεναγήθηκαν στο μνημείο πεσόντων ηρώων, στο ανάπτυγμα των υπόγειων στοών και το ομώνυμο ιστορικό Μουσείο, τη Λίμνη Κερκίνη, το χωριό Άνω Πορρόια και το μνημείο του ηρωικού λοχία Δημήτρη Ίτσιου, τη λίμνη Δοϊράνη στα σύνορα Ελλάδας-FYROM και το Κιλκίς.
Πρωτόγνωρη υπήρξε η εμπειρία για τους μικρούς μαθητές που συνέδεσαν τις γνώσεις τους (ιστορικές, γεωγραφικές, περιβαλλοντικές, οικολογικές) με την έρευνα-αξιολόγηση του πεδίου και συγκλονιστική για τους μεγάλους που ανέκτησαν γραπτές και προφορικές ιστορικές μνήμες.
Ενθουσιασμένοι ανανέωσαν παρόμοια εξόρμηση για το προσεχές μέλλον με ανάλογη οργάνωση, στόχευση και συμμετοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass