Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου η δίκη του 87χρονου για τα κουτάβια

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 22:12

Για την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου ορίστηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης του 87χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε και πέταξε κουταβάκια σε κάδο απορριμμάτων στα Φάρσαλα.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί χθες μετά και την προθεσμία που έλαβε ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου πριν λίγες ημέρες, συγκεντρώνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο αρκετά άτομα από τις Φιλοζωικές Εταιρείες της περιοχής.

Χθες όμως ο ηλικιωμένος δεν παρέστη ενώ ο δικηγόρος που ορίστηκε ζήτησε νέα προθεσμία, έτσι ώστε να λάβει τον απαραίτητο χρόνο για να ενημερωθεί για την υπόθεση αλλά και να προσκομίσει προσωπικά έγγραφα του 87χρονου σχετικά με την κατάστασή του.

Για το ζήτημα, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθημερινά προκύπτουν και νέες πληροφορίες που το κάνουν όλο και πιο σπάνιο όσον αφορά στη μορφή του καθώς εξελίσσεται σε μια οικογενειακή «φαρσοκωμωδία».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την Τρίτη το πρωί ο 87χρονος φέρεται πως χτύπησε και πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών 6 κουτάβια. Τα κουτάβια αυτά, το περιβάλλον του αναφέρει πως, τα είχαν πάει νωρίτερα στο σπίτι τα ίδια του τα εγγόνια, με αποτέλεσμα η κόρη του 87χρονου και μητέρα των παιδιών να καταγγέλλει το περιστατικό. Από εκεί και πέρα ανέλαβαν δράση το τοπικό Φιλοζωικό Σωματείο και φυσικά το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων. Έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι στον κάδο βρίσκονταν 3 νεκρά κουταβάκια, 2 σοβαρά εκ των οποίων το ένα ήταν σε κόμμα και του έγινε ευθανασία μετέπειτα και ένα κουταβάκι σε καλή κατάσταση, το οποίο και παρελήφθη από τον φιλοζωικό σύλλογο.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία και σε βάρος του σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Λάρισας δικογραφία με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 180.000 ευρώ (30.000 ευρώ για το κάθε ζώο).

Χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Φαρσάλων, κ. Βάσω Αστέρα δήλωσε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ πως μετά το περιστατικό, η κόρη του 87χρονου μετακόμισε με τον άνδρα της και τα παιδιά από το σπίτι που έμεναν μαζί με τον πατέρα της «γιατί απ’ ό,τι μου είπε δεν μπορεί να το δεχθεί. Τα κουταβάκια τα πήραν τα ίδια του τα εγγόνια και τα πήγαν στο σπίτι. Όταν έμαθαν όλο το ιστορικό δεν έχουν σταματήσει τα δάκρυα» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως «Απ’ όσο έμαθα έκανε και μια κίνηση άσχημη, πήγε λίγο επιθετικά προς το παιδί. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο. Δεν γνωρίζω τα οικογενειακά τους. Εμάς μας ενδιαφέρει το γεγονός ως γεγονός. Πως έξι κουτάβια ταλαιπωρήθηκαν, κακοποιήθηκαν, κοπανήθηκαν σαν τα χταπόδια για να καταλήξουν σε έναν κάδο, όπου βογκούσαν από το πρωί μέχρι το απόγευμα που πήγαμε και τα βρήκαμε» κατέληξε η πρόεδρος του Φιλοζωικού.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass