Λαρισαίος 29χρονος ο εμπρηστής των κάδων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 22:40
Από την εμπρησμό σε κάδους ανακύκλωσης στην οδό Ηπείρου Από την εμπρησμό σε κάδους ανακύκλωσης στην οδό Ηπείρου

Για την πυρπόληση 13 κάδων μόλις σε τρεις ημέρες κατηγορείται ένας 29χρονος Λαρισαίος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ο 29χρονος -που είναι μάλιστα κρατούμενος Φυλακών- κατηγορείται για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς αφού σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτός που πυρπόλησε 13 κάδους, στις 3, 7 και 10 του περασμένου Οκτωβρίου. Την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν τα πολυάριθμα περιστατικά εμπρησμού σε κάδους απορριμμάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, που καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, στην πλειοψηφία τους σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας μεταμεσονύκτιες ώρες. Ο φερόμενος ως δράστης στην υπόθεση εμπρησμού των κάδων έδρασε σε οδούς, μεταξύ των οποίων η Παπαναστασίου, η Βενιζέλου, η Λογιωτάτου, η Νικοδήμου, η Φαρμακίδου, η Πηνειού κ.ά. καίγοντας πράσινους κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων αλλά και μπλε κάδους ανακύκλωσης. Να σημειωθεί πως η δικογραφία σε βάρος του 29χρονου αφορά σε 13 κάδους, όταν το ίδιο διάστημα κάηκαν περισσότεροι από 18 κάδοι του Δήμου Λαρισαίων, που κλήθηκε να προμηθευτεί νέους κάδους (σ.σ. η αξία κάθε κάδου ξεπερνά τα 200 ευρώ) καθώς στην πλειοψηφία τους κάηκαν ολοσχερώς. Μετά την ένταση των κρουσμάτων εμπρησμού, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ερευνώντας την υπόθεση συγκέντρωσαν υλικό από το οποίο -σύμφωνα με τη δικογραφία- προκύπτει η εμπλοκή του 29χρονου σε 13 περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, ο 29χρονος φαίνεται πως πυρπόλησε τρεις μπλε κάδους ανακύκλωσης στην οδό Ηπείρου με τη φωτιά να περιορίζεται χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι: «Οπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης-10-2018 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης-10-2018 σε κεντρικές οδούς της πόλης, ο 29χρονος προξένησε πυρκαγιά σε συνολικά 13 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, με αποτέλεσμα την ολοσχερή ή μερική καταστροφή αυτών. Σημειώνεται ότι ο δράστης τυγχάνει έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας διότι συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης-10-2018 από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας για από κοινού διάπραξη κλοπής από κατάστημα και καταδικάστηκε δυνάμει απόφασης του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass