Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 16:15

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πανθεσσαλική αντιπολεμική κινητοποίηση που θα γίνει στο Στεφανοβίκειο, αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στο κάλεσμα «στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου. Από την Ουκρανία ως τη Συρία, στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, σχηματίζεται ένα τόξο θερμών αντιπαραθέσεων με κύριο υπαίτιο τον Ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό Άξονα ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ.

Οι πόλεμοι καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς, ενισχύουν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και τον φασισμό ενώ παράλληλα κατακρεουργούν τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια. Η τελευταία επιδιώκει να αναδειχθεί ο αποτελεσματικότερος επιστάτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή και να αναβαθμίσει τη δική της γεωστρατηγική θέση.

Όλα αυτά έχουν και άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Το ΝΑΤΟ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα σκορπά παντού τον πόλεμο. Μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Ο πόλεμός τους αποτελεί τη συνέχεια της ψευδεπίγραφης ειρήνης τους. Σήμερα ελεύθερος λαός είναι μόνο εκείνος ο οποίος όποιος στέκεται δίπλα σε κάθε λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που στηρίζει και συμμετέχει σε εγκληματικούς βομβαρδισμούς».

Να σημειωθεί πως προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του Σταθμού στις 11 π.μ. και αναχώρηση για το Στεφανοβίκειο στις 11.30 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στο ίδιο συλλαλητήριο απευθύνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων, σε μια σειρά περιοχών της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων της Λάρισας και του Στεφανοβικείου, αποτελεί μια εμφανή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών των αστικών τάξεων στη διαδικασία αναζωπύρωσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών εντεινόμενη πολεμική απειλή και προετοιμασία, η πρόσδεση στο επικίνδυνο άρμα του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού μόνο δεινά φέρνουν για τους εργαζόμενους και τη νεολαία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass