«Να μην ξεγελιούνται με αιτήσεις και αγωγές οι συνταξιούχοι»

* ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2018 22:10

Προβληματισμένοι εμφανίστηκαν χθες το πρωί οι συνταξιούχοι σε σύσκεψη της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευμένων Ασφαλιστικών Ταμείων Λάρισας για τον τρόπο που πρέπει να διεκδικήσουν πίσω τις περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις τους, μετά και τη δικαίωση ορισμένων από τα δικαστήρια αλλά και την υποβολή αιτήσεων στον ΕΦΚΑ.

Ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να «ξεγελιούνται με αιτήσεις και αγωγές «είναι ένα παραπλανητικό ζήτημα. Καθοδηγούνται από τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Εμείς τους καλούμε να συμμετάσχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει πολιτική απόφαση. Ακόμα και νομικά να εξετάσουμε το ζήτημα, τότε θα δούμε ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι ανώτερη απόφαση, αφορά όλους τους συνταξιούχους και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια. Άρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υποστήριξε ότι «δικαιώθηκαν και όποιος πάει στα δικαστήρια θα δικαιωθεί. Το ζήτημα όμως είναι αν υλοποιείται αυτή η απόφαση. Των δύο συνταξιούχων της ΔΕΗ η απόφαση υλοποιήθηκε γιατί το Υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε εφέσεις, όπως προχώρησαν σε άλλους συνταξιούχους. Είναι πολιτική απόφαση και αυτή αλλά με άλλον τρόπο. Αυτό θέλουμε και εμείς να μην πάμε στα δικαστήρια και να τα πάρουμε με πολιτική απόφαση».

Στους συνταξιούχους λένε να μην κάνουν τίποτα, «λένε ψέματα και οι δικηγόροι ότι λήγει η προθεσμία το 2018, οι αιτήσεις δεν δίνουν χρήματα, οι αιτήσεις γίνονται για να κάνουν αγωγή σε έξι μήνες. Σε έξι μήνες αποκλείεται να απαντήσει κάποιος στην αίτηση που έχει κάνει ο συνταξιούχος άρα σε υποχρεώνει να πας σε αγωγή. Είναι σαν να του λες πήγαινε δώσε 400 – 500 ευρώ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, ίσως και μετά από μια δεκαετία. Πρέπει να περιμένει δηλαδή μέχρι το 2025 για να μπορεί ο συνταξιούχος να δικαιωθεί. Εμείς του λέμε ότι το 2019 κινδυνεύει να του πάρουν τη σύνταξη, και αν δεν γίνει η περικοπή το 2019 θα γίνει σίγουρα το 2020 και μάλιστα θα είναι μαζί με τη μείωση του αφορολογήτου όπου θα μας πάρουν δύο και τρεις συντάξεις από τον καθένα. Άρα ο συνταξιούχος πρέπει να παλέψει γι’ αυτά. Να καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου και να μας δώσουν πίσω όλα όσα έχουν πάρει».

Η σύσκεψη έγινε χθες στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αφορούν στη διεκδίκηση όλων των περικοπών των συντάξεων τα τελευταία χρόνια. Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευμένων Ασφαλιστικών Ταμείων Λάρισας καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass